"A Fidesz az állatkínzók mellé állt"

Ezt állította Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője miskolci sajtótájékoztatóján, miután az Országgyűlés illetékes bizottságának fideszes többsége nem támogatta az állatkínzók büntetésének szigorítása érdekében benyújtott jobbikos javaslatot.

Egyed Zsolt közölte: az utóbbi idők brutális bűnesetei jelzik, hogy a jelenlegi törvényi szabályozás nem bír visszatartó erővel. Mivel az állatkínzás, bántalmazás jelenleg vétség, a bírói gyakorlat szerint az ilyen ügyekben hozott ítéletek főként felfüggesztett börtönbüntetéssel végződnek, ami igaz az esetek 98 százalékára. Vagyis a politikus szerint hiába adott a törvényi háttér, a jelenlegi büntetési tételeknek semmilyen elrettentő hatásuk nincs.
 
A képviselő emlékeztetett arra is, egy hónappal ezelőtt utcára vonultak az állatvédők. A tüntetésen maga is jelen volt, emellett több állatvédő egyesülettel egyeztetett, ennek során került kialakításra az a jobbikos törvényjavaslat, amelyet a politikus beterjesztett a Parlament Igazságügyi Bizottsága elé. „A fideszes többségű bizottság nem szavazta meg a beadványom, amely azt tartalmazza, hogy három év helyett öttől tíz évig terjedő szabadságvesztést kapjon az, aki állatkínzást követ el” – tájékoztatott Egyed. Szerinte ezzel a döntéssel a Fidesz egyértelművé tette, hogy az állatkínzók mellé állt.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »