A Fidesz a lengyelekkel együtt beül az Európai Parlament jobb sarkába

A Fidesz a lengyelekkel együtt beül az Európai Parlament jobb sarkába

A Fidesz európai parlamenti képviselői beülnek az Identitás és Demokrácia nevű képviselőcsoportba, ahol eddig osztrák, belga, cseh, dán, észt, finn, francia, német és olasz jobboldali és szélsőjobboldali pártok foglaltak helyet. A 444.hu forrásaira hivatkozva írja azt, hogy a megállapodás megszületett, szombaton pedig be is fogják jelenteni a frakció kibővítését.

Orbán Viktor 12 képviselője mellett a lengyel Jog és Igazságosság (PIS) párt 24 és a szintén lengyel Partia Republikanska három politikusa, valamint a spanyol Vox párt négy képviselője is költözik.

Hírdetés

Az új frakció 113 tagjával az Európai Parlament harmadik legerősebb csoportja lesz a Néppárt és a szociáldemokraták után.

A lap rámutat, az így létrejövő új frakcióban közös pont lehet a bevándorlás-ellenesség és az európai intézményrendszer kritikája, illetve a még mélyebb európai integráció, vagy ahogy a lengyel és a magyar kormánypártok meg szeretik fogalmazni, az „Európai Egyesült Államok” elutasítása.

Vitás pont lehet viszont az Oroszországgal szembeni viszony, a lengyel pártok ugyanis hagyományosan oroszellenesek, míg a magyar kormánypártról ismert, hogy igyekszik jó viszonyt ápolni Putyin kormányával.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »