A Fidesz a legelutasítottabb párt, a Jobbikot erősebbnek látják a balos összefogásnál

A választók 30%-a számára a Fidesz a legellenszenvesebb párt, derül ki az Iránytű Intézet Magyar Nemzet részére készített felmérésből.

A kormánypártot az MSZP és a DK követi 14-14%-kal, a Jobbikot pedig 11% utasítja el.

A Fidesz szavazói közül a legtöbben, 29%-nyian a DK-t utasítják el leginkább, a sorban az MSZP (26) és a Jobbik (16) következik.

A Jobbik szavazóinak többsége, 52% a Fideszt utasítja el legjobban, 13-13% pedig az MSZP-t és a DK-t. Az MSZP-sek 69%-a a kormánypártokat, 18%-a a Jobbikot utasítja el leginkább.

A bizonytalan szavazók 42%-a számára a Fidesz-KDNP a legelutasítottabb.

Hírdetés

Másodlagos pártpreferenciák tekintetében az LMP áll a legjobban: ha a választók kedvencükre nem szavazhatnának, akkor 10%-uk rájuk voksolna, de szorosan követi őket a Jobbik is 9%-kal.

A fideszesek 39%-a másra egyáltalán nem szavazna, 22%-uk a Jobbikot választaná másodsorban, 12%-uk az LMP-t, 8%-uk pedig a Kétfarkú Kutya Pártot.

A jobbikosok 30%-a szintén nem szavazna másra, 22%-uk az LMP-t, 16%-uk a kormánypártokat támogatná másodsorban, 11%-uk bizonytalan a kérdésben.

A szocik 31%-a a DK-t, 18%-uk a Jobbikot, 14%-uk az Együttet támogatná, ha nem lehetne az MSZP-re szavazni.

A választók 52%-a úgy látja, a Jobbiknak több szavazója lenne egy jövő vasárnapi választáson, mint a balos összefogásnak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »