A Fidesz a Balatonra, az MSZP Visegrádra, a Jobbik Dunakilitire megy

MTI nyomán

Szeptember 12-én kezdődik a tervek szerint az Országgyűlés őszi ülésszaka, az öt képviselőcsoportból négy vidéki helyszínen tartja az erre való felkészülést szolgáló tanácskozását. Az oktatásról, az egészségügyről és a kvótareferendumról több frakció is tárgyal.

A Fidesz-KDNP Balatonfüreden tartja évadnyitó frakcióülését szeptember 7-9. között. A kihelyezett tanácskozás napirendje még nincs véglegesítve, de az biztos, hogy az egyik fő téma az október 2-i kvótareferendum lesz, és biztosan tárgyalnak az oktatási, valamint az egészségügyi rendszer átalakításáról is, ráférne mindkettőre.

A Jobbik szeptember 7. és 9. között tartja kihelyezett frakcióülését a Győr-Moson-Sopron megyei Dunakilitin. A képviselőcsoport megvitatja a valódi nemzeti konzultáció című társadalmi egyeztetésük fő témáit – az egészségügy, az oktatás és a korrupció helyzetét – és átbeszélik, hogy ezekben miként lehetne konstruktív javaslatokat tenni az Országgyűlésnek. A konzultációhoz kampány is kapcsolódik majd, a képviselői feladatokat is az ülésen tisztázzák.

A jobbikos politikus a negyedik fontos területként a munkabéremelést említette, mint mondta, jobban középpontba szeretnék helyezni ezt a témát és nagyobb nyomást helyezni a kormányra.

A Jobbik évadnyitóján Volner János veszi át a képviselőcsoport vezetését, Farkas Gergely elmondása szerint erről egy formális szavazás lesz, amit a frakció alapszabálya ír elő. További változás lesz az is, hogy három új szóvivője lesz a pártnak Mirkóczki Ádám jelenlegi szóvivő mellett, az érintetteket a tanácskozás idején mutatják be.

Az MSZP képviselőcsoportja szeptember 5-én és 6-án Visegrádon tartja évadnyitó ülését. A tanácskozáson beszélni fognak a kormányzati korrupció elleni fellépésről, szó mi szó, a párt ért a témához, már ami a megvalósítását illeti, az ellene való fellépéssel korábban nem nagyon próbálkoztak. Ők is beszélni fognak a népszavazásról, az oktatásról és az egészségügyről is.

Az LMP marad megszokott közegében, Budapesten, amelyen frakcióvezetőt is választanak a képviselőcsoportból távozó Schiffer András helyére.

Az LMP korábban Hadházy Ákost választotta társelnökévé és ötödik országgyűlési képviselőjévé, aki azonban csak az Országgyűlés őszi ülésének kezdetén, várhatóan szeptember 12-én tehet esküt, és válhat hivatalosan a képviselőcsoport tagjává. Az öttagú frakció helyettes vezetője jelenleg Schmuck Erzsébet.

A kormány a 2016. évi őszi ülésszakra vonatkozó, még június 15-én kelt törvényalkotási programjában 54 jogszabály elfogadásával számol.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »