A fiatalok körében három és félszer menőbb a Jobbik, mint a Fidesz

Magyarországon érzik a térségünkben a legkevésbé boldognak magukat a fiatalok, s ezzel párhuzamosan a jelenlegi Orbán-kormányról is lesújtó véleménnyel vannak. A Jobbik Ifjúsági Tagozata érezve a rá háruló felelősséget is, ismét megkongatja a vészharangot: nem lehet halogatni a szemléletváltást a 26 éve nagyjából változatlan ifjúságpolitikában.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A brüsszeli Foundation for European Progressive Studies (FEPS), az amerikai Global Progress és az AudienceNet közvélemény-kutató felmérése szerint ugyanis még közép-kelet európai viszonylatban is Magyarországon a legmagasabb a 16 és 36 év közötti fiatalok körében a kilátástalanság, nálunk látják a legborúsabbnak a helyzetüket és jövőjüket a fiatalok, de hasonlóan rossz véleménnyel vannak a hazai oktatási és egészségügyi rendszer állapotáról. Háromszor több fiatal elégedetlen itt az életével, mint Lengyelországban és Bulgáriában, valamint ötször annyian, mint Ausztriában. Ez az adat egyben visszaigazolás a Fidesz-kormány felé is: képtelenek kezelni a problémát, nem nyújtanak jövőképet a magyar fiataloknak, ahogyan az sem a véletlen műve, hogy még mindig tömegesen kényszerülnek külföldön munkát vállalni a magyar emberek.

Nagyon fontos és beszédes a felmérésnek az a része is, amely szerint a magyarországi pártok közül magasan a Jobbik érti meg a leginkább a fiatalokat. Míg a nemzeti párt a megkérdezettek 35 százaléka szerint érti és hallja meg a fiatalok panaszát, addig ugyanez a szám a Fidesz esetében 10 százalék, míg az LMP-nél 12. A többi párthoz képest ugyancsak élen jár a Jobbik a nyitottság, az őszinteség az ország életének javítására szolgáló ötletek terén is. A magyar fiatalok leginkább a Fideszről gondolják azt, hogy rossz elképzelései vannak hazánk jobbá tételére. A Jobbik köszöni a fiatalok bizalmát és a jövőben is következetesen fogja képviselni a magyar fiatalok érdekeit.

Farkas Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »