A Ferencváros ma megindul Európa felé

Tanulhat a tavalyi Zeljeznicar-blamából, de egyetlen korábbi, albán csapat elleni párharcából is, amely során majdnem hiába győzött idegenben. Lecke van tehát bőven, lássuk, mennyit tanult belőle a Fradi, BL-csata este 8-kor!

Eddig minden a legnagyobb rendben, ami az idei magyar focinyarat illeti. Válogatottunk messze a várakozásokon felül teljesítve csoportelsőként a nyolcaddöntőig jutott az Eb-n, az Európa-ligában elindult csapataink (Videoton, MTK, Debrecen) pedig mindhárman sikerrel vették az első kört. Most a Ferencvároson a sor, hogy a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében csatlakozva tovább fokozza a magyar futballszeretők ünnepi hangulatát.

Kicsit szórakozott az UEFA…

Eredetileg úgy volt, hogy Thomas Doll együttese az albán bajnok Skenderbeuval mérkőzik, mert a sorsolás ezt dobta, ám mivel az UEFA Skenderbeut kizáró döntését a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) megerősítette (bundagyanú), a versenybizottság az eredetileg az Európa-ligára jogosult, szintén albán Partizanit, az albán pontvadászat ezüstérmesét dobta a Fradi elé, így hozzá repültek Gera Zoltánék kedden déltájt, hogy aztán szerda 20 órakor össze is csapjanak. Orosz Pál Fradi-vezető azért duzzogott egy sort, hogy az UEFA korábbi jelzése ellenére nincs játék nélküli továbbjutás, de nyilván nem lesz boldogtalan, ha a párharc csapata erősödését szolgálja…

Tiranában tombol a stadionrekonstrukció, ezért – egyébként az MTK-hoz és a Videotonhoz hasonlóan – nem tudja otthon fogadni a Ferencvárost, a mérkőzés helyszíne a fővárostól egy óra (40 km) autóútra van onnan, Elbasanban.

Eb-szereplők párharca

Alig néhány nappal az Eb után nyilván érdekes kérdés, hogy az egyaránt Eb-szereplő Albánia és Magyarország mennyi tornahőst ad a párharcnak: a 15-szörös albán bajnok és ugyanennyiszeres kupagyőztes egyet (Alban Hoxha kapus), a Fradi hatot. Gera Zoltán, Böde Dániel, Stanislav Sesták, Lovrencsics Gergő, Pintér Ádám, Dibusz Dénes a névsor, amelyben Lovrencsicsé új elem, nem található rajta viszont Nagy Ádámé, ő ugyanis már nincsen ott a csapatban, átigazolása ügyében intézkedik.

Ha már nevekről esett szó, a Fradi Lovrencsics mellett két további játékossal erősödött, a Werder Bremen kötelékéből érkező Oliver Hüsinggel és a Red Bull Salzburgtól Pestre került osztrák Marco Djuricinnal – utóbbi 2008 és 2010 között Dárdai Pál csapattársa volt a Herthánál.

Kevés gólt kapnak

Amire a mostani párharc során készülhetünk, hogy egy olyan csapat ellen veszi fel a kesztyűt az Üllői úti egylet, amely a 2015-2016-os szezonja során 19 mérkőzésen nem kapott gólt – és a mostani átsoroló döntés előtt egy 0-0-s döntetlennel kezdett a Slovan Bratislava (Priskin Tamás csapata) ellen az Európa-ligában –, igaz, két értékes csatárral kevesebbje van elöl, miután eladták a 21 gólos Xheavir Sukajt és a 10 találatig jutó Stevan Racicot. Őket azzal a Marko Radoviccsal próbálják pótolni majd, aki Kispesten is megfordult korábban.

A párharc tétje nem kicsi, a győztes már biztos nem búcsúzik egyből az európai kupaküzdelmektől, hisz további győzelme esetén a BL-rájátszásba kerül, de ha kikap, akkor is rájátszásba jut, méghozzá az Európa-ligában.

A Tippmix 3,5-ös szorzót tett a Partizani neve mellé, 3,15-öst az döntetlenhez, 2,08-at a vendégsikerrel, ami esetén a Ferencváros igen jó helyzetbe kerül. Van kiköszörülendő csorba: a Ferencváros tavaly kettős vereséggel búcsúzott Európától a bosnyák Zeljeznicarral szemben. Most nagy a fogadkozás. A visszavágóra július 20-án, szerdán 19.30-tól kerül sor a Groupama Arénában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »