A felvidéki civil szervezetek is az egység megteremtése mellett állnak

Az Összefogás mozgalma, melynek célja az egységes magyar képviselet megteremtése, megbeszélést tartott az országos civil szervezetek vezetőivel. A Komáromban rendezett pénteki találkozón a Csemadok, a Diákhálózat, Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, valamint a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége vezetői vettek részt.

A mai találkozón Fekete Irén, az SZMPSZ elnöke, Vörös Mária, az SZMPSZ alelnöke, Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke, Mézes Rudolf, az SZMSZSZ elnöke és Leczkési Zoltán, a Diákhálózat elnöke találkozott az Összefogás mozgalom vezetőivel – Mózes Szabolccsal és Orosz Örssel.

„Összefogás nélkül nincs magyar érdekképviselet, ezért mindenkire szükség van, aki tenni akar az együttműködésért és a jövőért” – mondta Mózes Szabolcs. „A civil szervezetek munkája nélkül a közélet reformjára esélyünk sem lenne” – nyilatkozta Orosz Örs.

Hírdetés

Emellett szervezeteik segítségével az egységes tartalmi, szakmai program kidolgozásából is kiveszik részüket.

Az egység megteremtésére rendelkezésre álló idő rövid, ezért a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség elnökével, Gál Erikkel és a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala szóvivőjével, Tokár Gézával ez előző napok folyamán folytattak tárgyalásokat az Összefogás mozgalmának életre hívói.

A jövő hét folyamán sor kerül a Református Egyházzal való egyeztetésre is – olvasható a szerkesztőségünknek eljuttatott sajtóközleményben.

(Összefogás mozgalom)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »