A Felragyogás rituáléja

Mint azt a kedves Fényben Élők már megszokhatták, a napvallás számtalan ősi, korhű, egyiptomi szertartást foglal magában. Ezek közül az egyik legarchaikusabbat fogom most feltárni, amelynek gyökerei a történelem előtti időkbe nyúlnak vissza.

 

A Felragyogás rituáléja Héliopoliszhoz, a Nap városához, egyiptomi nyelven Anu-hoz, valamint ahhoz az időszakhoz kötődik, amikor még a félistenek személyesen tették tiszteletüket a Földön. Akkortájt még teljesen másfajta mágikus módszerekkel tanították és avatták be a nép tagjai közül a legméltóbbakat.

Életszemléletükről e helyütt annyit érdemes tudni, hogy a központi csillagunkat a Napisten, nevezetesen Ré megtestesülésének tartották, aki minden földi élet elindítója és táplálója. Az egyiptomiak világképében a Fény jelentette az Életet, míg a Sötétségre a Halál Birodalmaként tekintettek. Ebből logikusan következik, hogy a Túlvilágon miért akartak a holtak szellemei mindvégig a Napisten társaságában maradni. Ré napistennek a Holtak Birodalmában tett éjszakai utazása fényt vitt a túlvilágon lakozó lelkek létébe, sőt eleinte a holtak bírája is Ő volt, s csak később vette át szerepét Ozirisz.

 

 

Az „égi tűzből” áradó fényen kívül az ősi egyiptomi életfelfogásban a víz töltötte be a másik főszerepet, de más koroktól eltérően ők nem az égből aláhulló esőt várták, hanem közvetlenül a Nílus vizét tartották minden bőség és termékenység forrásának, amely évről-évre a földeket részesítette gyarapító áldásában.

Összefoglalva nem tévedünk, ha arra következtetünk, hogy a Nap és a Nílus erőhatásait különös becsben tartották az ősi egyiptomiak. Ezekhez kapcsolódik a Felragyogás rituáléja is, amely a negatív energiáktól tisztítja meg az aurát. Mégpedig azoktól a nemkívánatos energiáktól, amelyek a rossz döntéseink hatására mi hozunk létre, miközben magunkat vádoljuk az elkövetett bűneinkért vagy hibáinkért. Tudniillik, amikor sokat rágódunk egy-egy döntésünk negatív következményein, akkor pesszimizmust, balszerencsét, bűntudatot okozó gondolatokat és energiákat teremtünk. Ezt nevezhetjük lelkifurdalásnak és önvádnak is. Az ember hajlamos túlzásba vinni ezeket a negatív visszacsatolásokat, ami fakóvá teszi az auráját, elhomályosítja a tudatosságát és beárnyékolja a lelki világát. Így viszont már nem lehet boldog és szabad.

A fejlődő lélek útja során megannyi helyzettel találkozik, amikor a rossz döntéseivel kell szembesülnie. Miután felismeri, hogy saját tudatlansága okán keveredett bele egy-egy kudarcba, lényeges, hogy tovább már ne hátráltassa magát, különben a negatív energiák örvénye le fogja húzni. Ezektől az akadályozó erőktől lehet megszabadulni a Benben szertartás során. De mi is az a Benben?

 

 

A Benben kő nem más, mint a Nap jelképe, melyet rendszerint a piramisok és az obeliszkek csúcsán helyeztek el. Amikor felkelt a Nap, ez volt az első, amit sugaraival elért. Mivel a Benbenek többnyire arany, illetve nemesfémborítást kaptak, el lehet képzelni, milyen pazar látványt nyújthatott, amikor a piramisok és az obeliszkek sisakkövei egymás után csillantak fel hajnalban, a sziporkázó fényükkel jelezvén a Napisten visszatérését az emberek világába.

A beavatottak számára azonban a Benben ettől jóval több volt. Hajdanán a Főnix-madár a megtestesült Napként szállt alá az égből, s különféle csodákat tett. Emiatt úgy gondolták, hogy a Benben-nel lehet feljutni azokba a magasságokba, amiket a tiszta ragyogás jellemez. Végül is maga a Benben szó is ragyog, ragyogó jelentéssel bír. Ehhez kapcsolódik a Felragyogás rituáléja, melyet rendszeresen végezve szertefoszlatja a tudatlanságot okozó, lehúzó energiákat és minden hátráltató hatástól képes megtisztítani az embert, hogy újra felragyoghasson az isteni eredetű fénytermészete.

 

A Felragyogás rituáléját Aurafejlesztő és Meditációs Klubjaink és különleges Szer-napjaink alkalmával végezzük.

Hírdetés

 

A cikket fordította és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/

Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/

Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/

Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/

Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/

Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ébresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/

Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ízisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

 

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Boldog napot

The post A Felragyogás rituáléja appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »