A Felhőtektonikával búcsúztatjuk a 2019/2020-as évadunkat (Sepsiszentgyörgy – Tamási Áron Színház)

A Felhőtektonikával búcsúztatjuk a 2019/2020-as évadunkat (Sepsiszentgyörgy - Tamási Áron Színház)

Színházunk 71. évadára a számos megpróbáltatás ellenére is színes egészként tekinthetünk: az ősz folyamán bemutattuk a Bocsárdi László által rendezett Koldusopera című, a Szegedi Szabadtéri Játékokkal közösen létrehozott monumentális előadásunkat, majd a színészek kezdeményezésére Az, amit mondani kell c. verses esttel Kányádi Sándort idéztük meg.

A tél folyamán Pálffy Tibor rendezésében az Illúziókat, míg Zakariás Zalán rendezésében a Kártyások c. előadást láthatta a közönségünk. A járványhelyzet miatt kialakult kényszerszünet után a színházunk történetében először rendeztünk nyári előadás-sorozatot szabadtéren, melynek a Székely Nemzeti Múzeum kertje adott otthont.

Hírdetés

A Felhőtektonikával búcsúztatjuk a 2019/2020-as évadunkat (Sepsiszentgyörgy - Tamási Áron Színház)

A felolvasott kortárs szövegek közül a José Rivera által írt Felhőtektonikával zárjuk az évadot július 13-án 20:30-kor a Múzeumkertben. „A szöveg az idő dimenzióját tágítja ki, értelmezi újra két Puerto Ricó-i fiatal (illetve hát, egyikük inkább kortalan) Los Angeles-i találkozásával. A két éve terhes Celestina del Sol (Korodi Janka) és Anibal de la Luna (Pignitzky Gellért) körül megszűnik az idő, felborul a rend – végülis, mi másra számíthatnánk, amikor a Nap és a Hold egy éjszaka erejéig egy helyre kerül? Ennél fogva a kapcsolatuk alapvetően halálra van ítélve, hiszen annak ellenére, hogy egymás kiegészítői, a rend fenntartása érdekében sosem lehetnek együtt. A szerelem felbolydult időtlenségét éppen Nelson, Anibal zűrös testvérének epizodikus megjelenése ellensúlyozza – mialatt a két főszereplő történetében csupán néhány óra telik el, a visszatérő Nelson több évet tölt a valóságban. Így egyszerre három sík van jelen: a dráma valós ideje, a főszereplők kaotikus érzékelése és a játszók terén kívül elhelyezkedő két narrátor (Gajzágó Zsuzsa és Pál Ferenczi Gyöngyi) világa.” – Zárug Bernadett, Játéktér.

A Felhőtektonikával búcsúztatjuk a 2019/2020-as évadunkat (Sepsiszentgyörgy - Tamási Áron Színház)

Kedvezőtlen időjárás esetén a produkció július 14-én lesz megtartva. Jegyek válthatók személyesen hétköznapokon a Központi Jegyirodában, illetve online a biletmaster.ro weboldalon.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »