A feleségeknek is ki kell tölteniük a kérdőívet

A feleségeknek is ki kell tölteniük a kérdőívet

Ahogy azt Jasmina Sauder a Statisztikai Hivatalnak népszámlálási ügyekkel megbízott szóvivője lapunkkal megosztotta, olykor vicces helyzeteket is produkálnak Szlovákia lakosai az űrlap kitöltése során. Ezek közül külön említést érdemel, hogy egyre több féri kérdezi meg a népszámlálás telefonos információs vonalán, hogy ha már saját adatlapjukon feltüntették feleségük adatait, akkor a hölgynek még külön is szükséges-e azt külön is kitöltenie? (Az információs vonal telefonszáma 02 20 92 49 19.)

A válasz, hogy természetesen igen, egy házaspár mindkét tagja külön-külön szükséges, hogy nyilatkozzon a www.scitanie.sk weboldalon található kérdőíven, saját személyi számának (rodné číslo) feltüntetésével.

Hírdetés

A szóvivő elmondásából az is kitűnik, hogy a február 15-én elkezdődött és március 31-éig tartó népszámláláson még a lakosság fele sem vett részt, bár igaz, hogy a 10 nap alatt elért  2,3 milliós szám bizakodásra ad okot, hogy március végéig minél nagyon számban töltik ki a jelenleg csak elektronikusan elérhető kérdőívet.

A szlovákiai magyarság fő érdeke, hogy minél többen vegyünk részt a népszámláláson és a nemzetiségi hovatartozás kérdésnél szabadon valljuk meg nemzeti identitásunkat!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »