A fekete járásokban csak az oltottak vehetnek részt tömegrendezvényeken

A fekete járásokban csak az oltottak vehetnek részt tömegrendezvényeken

A Covid-automata szerint a fekete besorolású járásokban, amelyekből november 8-tól összesen 36 lesz, a kulturális eseményeket és tömegrendezvényeket csakis oltottak látogathatják. De ők is csak legfeljebb 100-an, figyelmeztet a Közegészségügyi Hivatal.

Az ennél világosabb színű besorolásban lévő járásokban az oltottak korlátozás nélkül látogathatják a tömegrendezvényeket, de az 1000 főnél nagyobbakat legkésőbb 48 órával előtte be kell jelenteni a Regionális Közegészségügyi Hivatalban.

Hírdetés

A piros és bordó járásokban az oltottak, teszteltek és Covidon átesettek rendszerében (OTP) a kapacitások maximálisan negyedével lehet rendezvényeket szervzeni. Ha ez nincs meghatározva, akkor piros járásokban maximum 150, bordóban pedig 50 személy gyűlhet össze egy helyen.

Kulturális események során a kapacitás fele tölthető meg, de szabály, hogy ez piros járásokban maximum 250 fő lehet beltérben és 500 kültérben, a bordókban pedig 150, illetve 200 fő.

Az alap rezsimben a piros járásokban legfeljebb 10 ember számára lehet rendezvényt szervezni, a bordókban pedig 6 személynek. Ami a kulturális eseményeket illeti, piros járásokban a kapacitás fele megengedett, maximálisan 50 ülőhelyet foglaló személlyel.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »