A fekete-fehér füst öl, butít

A fekete-fehér füst öl, butít

Lassan lehetne küldeni egy szeretetcsomagot Mick Jaggernek azzal a címmel: „hé, nagyfater, nézd, itt a higanymozgás 2.0, lehet tanulgatni a magyar kölyköktől”, haha! Hogy miért is lenne érdemes a Rolling Stones 73 éves nagy öregjének tovább tágítania a mozgáskultúráját? Mert lassan egész szép kis napközis csoport jött létre Vitáris Ivántól (Ivan & The Parazol) Chezan Andrásig bezárólag, akik a tőle ellesett higanymozgást újraértelmezve csomagolták vadiúj alufóliába.

S hogy nem beszélek a levegőbe, íme itt a The Adolescens legfrissebb klipje, az Ocean of Your Eyes, amelyben András szépen be is mutatja saját fejlesztéseit. Ez persze csak egy aspektusa a videónak, amelyet érdemes gyorsan fel is csapni a „tyúbon”, míg összeírunk még pár dolgot róla a hajtás után.

Miközben tehát mindenki szerelmes lett az első izgató cigarettafüstös, ajakdúsított női leheletekbe, fontos azzal indítani, ahogy azt már korábban is írtam, hogy az András mellett Szász Tamás (gitár, vokál), Békési Dávid (dobok) és Vidákovich János (basszusgitár) fémjelezte kvartett jó ívre ült fel. Fejlődnek, szépen, fesztiváléretté is. Ezt többször bizonyították, így a Titánok az EFOTT-on turnénkon, valamint pont a nyári EFOTT fesztiválon is – amely fellépéshez nekünk is volt némi apró közünk, hehe!

Lendületes az egész, s legutóbbi nagylemezük, az Out Of The Blue – amelyről ITT írtunk – már egy igazi nyers cunami. Odaver, ahogy a lemezről most elkészített klip is. A fekete-fehér megoldást persze klisének is gondolhatjuk, mondván, Dunát rekeszthetünk lassan az ilyen videókkal, azonban ez a képi világ passzol a dalhoz.

Ha pedig Karády Katalinnal példálózom, a cigarettafüstös akció, lassítva, szuperplánban több mint szexi. Beárazza a dal érzékiségét. Az utolsó, képből kiautózó jelenetben van némi költői giccs, de ez is passzol a koncepcióhoz.

Közben egy mókás dolog villant még be. Kíváncsi lennék, hogy miként hatna, ha a dobokat a Titánok az EFOTT-on kiírásunkat amúgy megnyerő, s a fesztiválon így fellépő The Royal Freak Outban is a legnagyobb alázattal püfölő, mindig halál csendes Dávid is nyomna egy vokált majd valamelyik következő dalban. Vagy netán egy rövid, ám zúzós dobszólót. Az is tartogatna némi izgalmat. Addig is itt az Ocean of Your Eyes. Lehet szeretgetni.

FRISS: Közben egy publikálás előtti gyorshír is érkezett, a The Adolescens is tagja annak a népes delegációnak, amely jövő csütörtökön kel útra Hamburg irányába, hogy részt vegyen az elsősorban a zeneipari szakma képviselőinek szervezett Reeperbahni Fesztiválra. A rendezvényen, ahol egyébként a Beatles is elindult világhódító útjára, először képviselteti magát hivatalos delegációval Magyarország. A zenei szakmunkások és Chezan Andrisék mellett még három további formáció, a Mörk, a Mongooz and The Magnet és Stahl Barbara is fellép majd szeptember 24-én. Hajrá!

További érdekességekért érdemes követni a rovatunk Facebook-, Tumblr- és Instagram-profilját is. Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »