A Fehér Házban tárgyalt Orbán Viktor és Donald Trump

A Fehér Házban tárgyalt Orbán Viktor és Donald Trump

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Donald Trump munkalátogatáson fogadta Orbán Viktor kormányfőt. Az amerikai elnök azt mondta: a magyar miniszterelnököt egész Európában tisztelik. Kiemelte, azt is, hogy Magyarország büszke és jó tagja a NATO-nak. Orbán Viktor úgy fogalmazott: Magyarország büszke arra, hogy fontos ügyekben, például az illegális bevándorlás és a terrorizmus elleni harcban közösen lép fel az Egyesült Államokkal.

Donald Trump az épület egyik bejáratánál személyesen fogadta Orbán Viktor kormányfőt, akivel kezet fogtak, üdvözölték a fotósokat, majd beléptek az épületbe, ahol megkezdődött a hozzávetőleg egyórásra tervezett megbeszélésük.

Hírdetés

A találkozó elejénDonald Trump azt mondta, hogy jó munkát végzett Orbán Viktor, mert biztonságban tartotta az országát, majd azt is hozzátette, hogy a magyar kormány nagyszerű munkát végzett a keresztény közösség védelme érdekében. Megjegyezte, nagyon jó az Egyesült Államok kapcsolata Magyarországgal, illetve Magyarország a NATO nagyon jó tagja. Donald Trump úgy fogalmazott: a magyar miniszterelnököt egész Európában tisztelik.

Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államok és Magyarország közti stratégiai szövetség kiterjesztését emelte ki amerikai látogatsának fő céljaként. A kormányfő hangsúlyozta, hogy a két ország számos fontos területen hasonló erőfeszítéseket tesz, és a közös témák közül kiemelte az illegális bevándorlást, a terrorizmus elleni harcot és a keresztény közösségek védelme érdekében tett lépéseket.

M1/Hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »