A Fehér Ház közlése szerint Bident nem kezelik Parkinson-kórral

A Fehér Ház közlése szerint Bident nem kezelik Parkinson-kórral

Joe Biden amerikai elnököt nem kezelik Parkinson-kórral – közölte hétfőn a Fehér Ház. Azokra a hírekre reagált, amelyek szerint Bident nyolcszor kereste fel szakember az elmúlt évben.

Megszaporodtak azok a félelmek, miszerint a nyolcvanegy éves Biden esetleg ismeretlen betegségben szenved, miután június 27-én nem szerepelt meggyőzően a Donald Trump exelnökkel folytatott választás előtti vitában. Biden elsősorban arra akarta használni a televíziós vitát, hogy megnyugtassa csapatát és szavazóit jó egészségéről. A vita során azonban Biden számos hibát követett el, amellyel jó néhány demokrata félelmét megerősítette.

A The New York Times (NYT) a Fehér Ház látogatóinak listájára hivatkozva azt írta, hogy Kevin Cannard neurológus, aki mozgásszervi megbetegedésekre specializálódott, és a közelmúltban cikket publikált a Parkinson-kórról, az elmúlt évben – nyártól tavaszig – nyolcszor járt a Fehér Házban.

Hírdetés

Karine Jean-Pierr, a Fehér Ház szóvivője megtagadta a szakértő látogatásának megerősítését azzal az érvvel, hogy biztonsági okokból tiszteletben akarja tartani az érintettek magánéletét. Elmondása szerint Biden háromszor járt neurológusnál éves orvosi vizsgálatai kapcsán.

A szóvivő szerint Biden hetente többször is átesik orvosi vizsgálaton. Az orvosával egyetértettek abban, hogy a mentálhigiénés vizsgálat indokolatlan.

Az amerikai elnök a vita óta többször biztosította, hogy részt vesz a novemberi elnökválasztás kampányában, annak ellenére, hogy a Demokrata Párt egyes kongresszusi képviselői arra szólítottak fel, hogy egy másik jelölt javára lépjen ki a Fehér Házért folytatott versenyből.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »