A fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk

Várható időjárás péntek éjfélig: a gomolyfelhők mellett észak felől fátyolfelhőzet sodródik az ország fölé, amely az esti órákra elkezd megvastagodni. Éjjel már egy érintő hidegfront vastagabb, ugyanakkor szakadozott felhőzete is érkezik, de elsősorban északon, északkeleten okoz komolyabb felhősödést. Főleg a reggeli, esetleg még a délelőtti órákban a Nyírség tágabb környezetében lehet gyenge záporeső.
   
Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb – eleinte szűrt – napsütésre számíthatunk, viszont az ország nyugati, délnyugati régiójában túlnyomóan napos idő várható. A délután második felétől mindenütt csökken majd a felhőzet. Hajnalig a nyugati, délnyugati szél élénk, olykor erős lehet.
   
Pénteken nagy területen északnyugatira fordul a légmozgás, amely a Sopron-Baja és a Miskolc-Nyíregyháza vonalak közti sávban erős, többfelé viharos lesz.
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, míg délnyugaton a melegebb. A többfelé erős északnyugati szél sokat ront majd a hőérzeten.

Hírdetés


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »