A Farm, ahol élünk és könyékig túrunk a trágyában

A Farm, ahol élünk és könyékig túrunk a trágyában

Elindult és csúcsokat döntöget az RTL Klub új valóságshow-ja: nézettebb, mint a Barátok közt, de taplóbb, mint a Való Világ.

Már jó ideje az tartja lázban a magyar médiát, hogy vajon éppen ki hagyja faképnél az Andy Vajna tulajdonába került TV2-t. Sorjáznak is a nevek szépen, ami érthető azok után, hogy a csatorna új vezetése elég kemény karaktergyilkosságokat próbál elkövetni majd minden egyes híradójában. Mindeközben egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy az eddig sem utolsóként kullogó RTL Klub szépen megerősíti nézettségi előnyét a teljes magyar lakosság körében.

Azt már hosszú-hosszú évek óta tudjuk, hogy a Barátok közt szinte verhetetlen, annyian nézik folyamatosan, hogy egy hét alatt majdnem lefedik a tényleges magyar lakosságszám egészét – vagyis az átlagos napi nézőszám bőven egymillió fölött van. Erre tessék, elindítanak egy új valóságshow-t, és az legyűri még a Barátok köztöt is. Nem másról van szó, mint az idehaza egy másik csatornán egyszer már kipróbált Farmról, amely hétfő óta fut, és ha lehet, akkor még Való Világnál is taplóbb.

Kezdjük egy állapotos lánnyal, merthogy ilyen is volt a Farm beköltözői között. Egyszerűen nem is értem, hogy került ő oda, még szerencse, hogy hamar, már a harmadik napon feladta a játékot. De azért szívesen megkérdezném egyrészt a játékost, hogy mégis, mire számított, másrészt a szerkesztőket küldeném el szívesen a – és itt most egy nagyon ronda kifejezés következne.

Túl vagyunk az első meztelen testeken is

Mindegy, ezen hál’ Istennek túl is vagyunk, ahogy az első csupasz női és férfi testeken is. Egy miniatűr fémlavórban mosdani nyilván eszméletlenül szexi, tudják ezt az RTL Klubnál, nem is maradhatott ki a műsorból, ahogy Farm Laura, Farm Dia, Farm Márk és Farm Dani megváltak ruháiktól, és megtették, amit majd minden ember majd minden nap megtesz: tisztálkodtak. És akkor már két csodálatos valóságshow-komponens meg is volt, a botrány és a szexizmus, mehetünk is tovább.

Itt is ugyanaz a helyzet, mint a világ összes valóságshow-jában: a végén egy marad, aki mindent visz. Előtte ugyan le kell győznie 13 ellenfelét, de hát ez ilyen. A helyzet itt annyiban más, hogy magán a farmon, ahol élnek a játékosok két és fél hónapon keresztül, nincs áram, sem csatorna, sem víz. Nyilván éhen nem fognak halni, állatok veszik őket körül, egy csirke nyakát például már sikerült elvágni.

Na de az első adás rögtön teljesen értelmetlen játékkal próbálta meg bemutatni a játékosokat: egy kulcsot kellett megtalálni a trágyában. Nagyjából egy óra alatt ez sikerült is, de hát a megtaláló nyilván nem lett ettől felhőtlenül boldog, ahogy a néző sem, látva a gusztustalan kínlódást. És a valóságshow-kban sajnos pont ez a lényeg: nézni a kínlódást, a hülyeséget és az intrikát.

Furcsa ez, kiváltképp azt látva, hogy például az RTL Klub híradója megteszi a magáét, szakmaian működik, ahogy egy híradónak kell. Csak aztán ennek nehogy az legyen a vége, hogy lesz két kiemelkedő nézettségű kereskedelmi csatornánk, és a kettő közül az egyik tömegtájékoztatásban ott lesz a szeren, szórakoztatásban viszont a tapló vonalat viszi, a másik meg félretájékoztatja a tömeget, és közben kulturális értelemben mégis nézhető műsorokat csinál. Az elsőt már tudjuk, utóbbira viszont nem tennénk fel minden vagyonunkat egy fogadáson.

Sőt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »