A fakanál, a falatozás és a szórakozás jegyében telt a nyárasdi szombat (Képek)

A fakanál, a falatozás és a szórakozás jegyében telt a nyárasdi szombat (Képek)

Kellemes főzőcskézés melletti közösségépítő rendezvényt tartottak a 905 éves csallóközi településen.

 

A gasztronómiai nap a Májusi futás az egészségért elnevezésű futóversennyel indult. Elsőként a helyi oktatási és nevelési intézmények diákjai álltak rajthoz. Ezt követően az 5 és 10 km-es távon indulók melegítették be futócipőiket, hogy megmozgassák izmaikat, s minél jobb eredményt érjenek el május 12-én, Nyárasdon.

A déli harangszóra húsz csapat ragadott fakanalat, hogy szájuk íze szerint a lehető legfinomabb szabadtűzi ételt készítsék el. Miután az ínycsiklandozó illattok terjengeni kezdtek szerte a településen, egyre többen érkeztek az alsói vendéglővel szembeni parkba, hogy szórakozzanak, s finomakat egyenek.

Az egyes bográcsokat körülvevő társaságok örömmel vendégelték meg a látogatókat, olykor-olykor egy kis szíverősítővel fokozva a hangulatot.

A bográcsfesztiválra rendszeresen benevező felső-csallóközi csapat nevében Stercel Olivér elárulta, hogy minden évben örömmel járnak Nyárasdra főzni.

– fogalmazott a nagymagyari főzőcsapat tagja.

Hírdetés

A főzősereg ízletes főztjeit végig kóstoló zsűri számára komoly fejtörést okozott a legjobbak kiválasztása. Zsűrielnökként Hammerl János mesterszakács az ételek értékelésénél összegezte, hogy szinte minden étel kiválóan sikerült és csak 1-1 ponton múlott a döntés.

A napot kultúr- és gyermekprogramok színesítették. A helyi fellépők mellett magyarországi sztárvendégek is színpadra léptek. Az egyes műsorszámok nagy tetszést aratva táncra perdítették a jelenlévőket.

Bacsó László Nyárasd község polgármestere a bográcsfesztivál ötletének eredetével kapcsolatban a Körkép.sk-nak elmondta, hogy a rendezvény létrejöttét sokak véleményére alapozták, miszerint a klasszikus falunap helyett egy gasztronómiai jellegű esemény többet ér. Megtudtuk azt is, hogy a bográcsfesztivált nyolc évvel ezelőtt szervezték meg először, majd összekapcsolták a falunappal.

Nyárasd polgármestere a rendezvényt a következőképp értékelte:

– fogalmazott humorosan a településvezető.

Nyárasd polgármesterétől megtudtuk azt is, hogy a helyi önkormányzat szervezésében rendezendő legközelebbi szabadtéri rendezvény a nyárbúcsúztató, azt követően pedig az adventi időszakban sorra kerülő böllérfesztivál lesz.

Körkép.sk/LE


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »