A Fair-play Szövetség bírálja a közszereplők megsértésével foglalkozó javaslatot

A Fair-play Szövetség bírálja a közszereplők megsértésével foglalkozó javaslatot

A Fair-play Szövetség felszólította a belügyminisztériumot, hogy vonja vissza azt a törvénytervezetet, amely alapján kihágásként kezelnék, ha valaki a munkája végzésével kapcsolatban megsért egy közszereplőt. A belügyminisztérium a változást a rendőri testületről szóló törvény módosításával szeretné elérni – tájékoztatott Peter Kunder, a Fair-play Szövetség igazgatója.

Kunder emlékeztetett, hogy

A kihágás elkövetésével kapcsolatban állami hivatal hozna döntést. „Ez egy ostor lenne a közszereplőket bírálókkal szemben. Ám a társadalomnak éppen arra van szüksége, hogy ezekről a dolgokról szabad és széles körű vita legyen” – jelentette ki Kunder.

Hírdetés

Rámutatott arra is, hogy a bírósági tárgyalásokon a jó hírnév megsértésével kapcsolatos ügyekben jelenleg pontosan ennek ellenkezőjéből indulnak ki. A politikusoknak, közszereplőknek az átlagosnál fokozottabban kell tűrniük a személyüket érő kritikákat és akár az erősebb kijelentéseket is.

– szögezte le Kunder.

A belügyminisztérium jelenleg értékeli a tárcaközi egyeztetésre bocsátott törvénytervezettel kapcsolatos észrevételeket.

(tasr)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »