A Facebook tényleg Nagy Testvért játszik

A Facebook tényleg Nagy Testvért játszik

Mobilunk mikrofonjából a Facebook szerveire csordogálnak a beszélgetéseinkről készített felvételek. Kelli Burns, a University of South Florida tömegkommunikációs professzora szerint a közösségi oldal alkalmazása lehallgatja a telefonbeszélgetéseket illetve a telefon mikrofonjának közvetlen környezetét.

 

Azzal példálózott, hogy kimondott szavaink befolyásolhatják, milyen hirdetésekkel céloz meg bennünket a Facebook hírfolyamunkon keresztül.

 

Az alkalmazásinformáció szerint telepítéskor az applikáció felhatalmazást kér „hanganyag rögzítésére”, a bővebb tájékoztatás szerint

 

„Lehetővé teszi az alkalmazás számára a mikrofonnal való hangfelvételt. Az engedéllyel rendelkező alkalmazás az Ön jóváhagyása nélkül, bármikor rögzíthet hanganyagot”.

 

A Facebook hivatalos közleménye szerint „A Facebook nem használja a telefonok mikrofonját hirdetésekhez vagy a hírfolyamban”, majd úgy folytatja, hogy csak akkor használja a mikrofont, ha mi engedélyt adtunk és aktívan használjuk a Facebook alkalmazás audio szolgáltatását.

 

Ennek értelmében már telepítéskor felhatalmaztuk alkalmazásunkat arra, hogy ellenőrzés nélkül kutakodjon magánéletünkben – kereskedelemi vagy más célból.

 

Hirado.hu

Nyitókép: allenmendelsohn.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »