A Facebook igazgatótanácsa kiállt a vállalat vezetője mellett a cég legújabb botrányában

A Facebook igazgatótanácsa kiállt a vállalat vezetője mellett a cég legújabb botrányában

A Facebook igazgatótanácsa tüntetőleg Sheryl Sandberg, a cég sokat kritizált második számú vezetője mögé állt szerdán a vállalat legújabb botrányában, miután kiderült, hogy a világ legnagyobb közösségi oldalát működtető cég megbízást adott egy amerikai tanácsadó cégnek, hogy kutakodjon a vállalat bírálói, köztük Soros György után.

Személyesen Sheryl Sandberg rendelte el, hogy Soros György üzleti érdekeltségei után kutakodjanak, miután a milliárdos januárban, a davosi Világgazdasági Fórumon hevesen kritizálta és a társadalomra leselkedő veszélyek egyikének nevezte a Facebookot.

A Facebook igazgatótanácsának Patrick Gaspard, Soros Nyílt Társadalom Alapítványainak vezetője számára írt levelében kifejtik: olyan támadás esetén, ami egy ilyen ismert és mélyen tisztelt személyiséget érint, a Facebook csapata azonnali vizsgálatokat folytat arról, hogy mi állhat a kritika mögött.

Ugyanakkor ezek a vizsgálatok már lefutottak, ugyanis Sandberg e-mailben érdeklődött arról, hogy Soros rendelkezik-e Facebook-részvényekkel. Ezt a lépest a levélben teljesen helyénvalónak minősítették.

Hírdetés

A Facebook társalapítójaként, a 49 éves, milliárdos Sandberg maga is az igazgatótanács egyik tagja. A közösségi oldal vezérigazgatója, Mark Zuckerberg több ízben is megvédte Sandberget a kritikákkal szemben.

A Definers és a Facebook együttműködését a The New York Times (NYT) című lap tárta fel novemberben közzétett cikkében. Schrage – aki egy évtizeden át dolgozott a Facebooknál, és idén júniusban jelentette be távozását – bejegyzésében elismerte: a Facebook kérte fel a Definerst, hogy készítsen lejárató anyagot Soros Györgyről.

Patrick Gaspard a megjelentekre reagálva, levélben fordult a Facebook vezetőihez, és kifejezte mély felháborodását a vállalat lépése miatt.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »