A Facebook egykori menedzsere: Nem hisszük el, de valóban beprogramoznak minket

A Facebook egykori menedzsere: Nem hisszük el, de valóban beprogramoznak minket

Az Facebook egykori vezető menedzsere a CNBC-nek nyilatkozva kedden azt mondta: a közösségi média olyan társadalmat hoz létre, amely összekeveri a népszerűt az igazzal.

mondta Chamath Palihapitiya egy interjúban. Korábban hasonló kijelentést tett a Stanford Egyetemen tartott előadásában, ahol úgy fogalmazott: a szociális média szétszakítja a társadalom szövetét.

A CNBC-interjúban állítását bővebben is kifejtette:

mondta, majd hozzátette:

fogalmazott.  Palihapitiya egy kockázatitőke-társaság vezérigazgatójaként tevékenykedik. Roy Moore egyébként egy republikánus szenátorjelölt az amerikai Alabama államban, akit tinédzserek szexuális zaklatásával vádoltak meg – felhasználva a közösségi médiát, hogy szavazatokat vegyenek el tőle a keddi voksolásig.

Természetes vágyainkat használják ki

Palihapitiya szerint a Facebook és Twitter azt az alapvető emberi tulajdonságot használja ki, hogy mindenki szeretne visszajelzést kapni és adni. Úgy véli, a kérdés, amit az embereknek fel kell tennie, hogy hogyan képesek vagyunk-e egy olyan világban élni, ahol erre nincs szükségünk?

Hírdetés

mondta a Srí Lanka-i származású üzletember, aki nem engedi gyermekeinek, hogy a gép előtt üljenek.

A Facebook tiltakozik: már más a cég, mint Palihapitiya idején volt

A Facebook természetesen támadva érzi magát, és azt hangsúlyozta közleményében, hogy Palihapitiya már hat éve nem dolgozik a cégnél, azóta pedig temérdek változás történt.

fogalmazott a Facebook sajtóosztálya. Az utolsó modattal a szlovák média valószínűleg nem tud egyet érteni.

CNBC.com, Körkép.sk

Nyitókép: Metro.co.uk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »