A dzsihadisták Oroszországot fenyegetik

A dzsihadisták Oroszországot fenyegetik

Egy YouTube-ra feltöltött videofelvételen Oroszország elleni dzsihádra szólította fel tagjait az Iszlám Állam. 

iszlamallzasz_b

„Idehallgass, Putyin, elmegyünk hozzátok Oroszországba, és ölni fogunk titeket otthonaitokban… Testvéreim, folytassatok dzsihádot, öljetek és harcoljatok ellenük” – ordítozza a felvételen egy álarcos férfi autóban, sivatagban utazva.

A YouTube videomegosztó portálon hétfőre virradóra közzétett, kilencperces videofelvételen látható, amint fegyveres férfiak páncélozott járművek és sátortábor ellen hajtanak végre támadásokat a sivatagban, és begyűjtik a fegyvereket. Oroszország légi hadjáratot folytat az Iszlám Állam, illetve terrorszervezetnek minősített más fegyveres csoportok ellen Szíriában, és folyamatban vannak Moszkva és Washington tárgyalásai a katonai és hírszerzési együttműködésről az IÁ elleni harcban.

A dzsihadista szervezet az elmúlt hetekben több olyan véres terrorcselekményt vállalt magára, amelyek nyugat-európai országokban, Franciaországban és Németországban történtek, számlájára írható oroszországi terrorcselekmények még nem történtek. Egyébként Szíriában lelőttek a lázadók egy segélyt szállító orosz helikoptert, az öt utas meghalt.

Mindeközben Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a Ke­resz­tényszociális Unió (CSU) elnöke egy vasárnapi televíziós interjúban azt mondta: a biztonság és az integráció kérdéseit csak akkor lehet megoldani, ha Németország nem fogad be korlátlanul „bevándorlókat, mert a bevándorlás átláthatatlanságát egyes esetekben természetesen kihasználják emberek, akik egész más szándékkal jönnek”.

Késsel támadt egy papra egy menedékké­rő

Késsel sebesített meg egy menedékkérő egy katolikus papot vasárnap este a kelet-belgiumi Limbourgban – írta a Le Soir francia nyelvű belga napilap internetes oldalán tegnap. A beszámoló szerint a Hollandiában regisztrált menedékkérő azt kérte a paptól, hadd zuhanyozzon le a plébánián. Jos Vanderlee ezt megengedte, majd később a fiatalember pénzt kért, amit a plébános megtagadott – írta a napilap. Ekkor a menedékkérő kést rántott, és megfenyegette a papot, aki védekezés közben kézfején súlyosan megsebesült. A tájékoztatás szerint a fiatalember elmenekült. Az eset után a plébános saját autóján a genki kórházba hajtott, ahol még az éjjel megoperálták – tették hozzá. Az is kiderült, hogy menedékkérőket zártak ki egy Antwerpen környéki könnyűzenei fesztiválról, és közülük kettőt őrizetbe vettek, mivel a gyanú szerint nőket zaklattak.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »