A Dunaszerdahelyi járás iskolái is átvehették a magyar kormány által ajándékozott sportszercsomagokat

A Dunaszerdahelyi járás iskolái is átvehették a magyar kormány által ajándékozott sportszercsomagokat

A Dunaszerdahelyi járásban található iskolák képviselői a napokban vették át az értékes sportszercsomagokat, amelyeket a Nemzetpolitikai Államtitkárság ajándékozott a felvidéki oktatási intézményeknek.

A hivatalos, ünnepélyes átadó októberben zajlott Komáromban, novemberben azonban folytatódott az átadás, amelyet a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének Területi Választmányai biztosítottak. A csallóközi települések iskolái a sportszercsomagokat szállítási gondok és betegségek miatt csupán ezen a héten vehették birtokba. Masszi János, a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskola igazgatója, valamint a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének Területi Választmányának vezetője biztosított afelől, hogy péntekig minden – a járáshoz tartozó – iskolát megpróbálnak értesíteni, és átadni a képviselőknek a sportszereket.

„A Dunaszerdahelyi járás választmánya osztja szét a legtöbb támogatást a szlovákiai magyar iskolák közül, közvetítő csatorna vagyunk, mi adjuk át az eszközöket. Negyvenhét sportszercsomag talált gazdára: huszonnégy teljes szervezettségű 1-9-es alapiskolában, tizenkettő 1-4-es kisiskolában, és tizenegy középiskolában. Egyenként kérettük be a járási iskolák képviselőit, hogy jelenjenek meg Dunaszerdahelyen és vegyék át hivatalosan a csomagokat” – vázolta fel Masszi János.

Hírdetés

Vida Aranka, a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola igazgatónője portálunknak elmondta, hogy minden segítség és támogatás nagyon jól jön az iskolának, és igazán hálásak a Nemzetpolitikai Államtitkárság vezetőinek. ,,Az idei év tele van nehézségekkel. A tegnapi bakai autóbaleset áldozata egy anyuka volt, akinek a fia a mi iskolánk tanulója. A tragédiák mellett készenléti helyzetben kell lennünk a koronavírus miatt is, szóval mindenkinek nagyon nehéz ez az időszak” – vallotta meg az igazgatónő.

„Legalább egy kis öröm származik a gyerekeknek a sporteszközökből, noha a középiskolák idén már nem fogják tudni kipróbálni azokat a fedett sportpályánkon” – nyilatkozta Vida Aranka, aki a dunaszerdahelyi SZMPSZ Területi Választmányának egyik alelnöke.  

A nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola igazgatója, Soóky Marián is hálás a sportszerekért, mert az ő diákjai is nagyon mozgékonyak és biztosan kihasználják majd: „A kicsiknek még a jövő hét folyamán alkalmuk lesz kihasználni a segédeszközöket, de a nagyobbaknak várniuk kell az új iskolaévig. A felújított tornatermünkben sem folyhatott rendszeres tornaóra, három és fél hónapig használhattuk csupán, a megszorítások miatt” – tette hozzá Soóky Marián.

Az iskolák vezetői bíznak abban, hogy januártól újult erővel és a személyes viszontlátás reményében folytatódhat a nebulók oktatása. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »