A dunakeszi katolikus iskola megújulása

A dunakeszi katolikus iskola megújulása

Soltész Miklós az iskola átadási ünnepségén elmondta, az épületegyüttes új tantermekkel, étkezővel, tornacsarnokkal, sportpályával és kápolnával gazdagodott. Hozzátette, hála az egyház jó gazdálkodásának, a több mint kétmilliárd forintos beruházás megvalósulhatott.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b) és Selmeczi Zoltán, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának főigazgatója a felújított Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola átadásán Dunakeszin 2021. november 19-én. Az épületegyüttes új tantermekkel, étkezővel, tornacsarnokkal, sportpályával és kápolnával gazdagodott a több mint kétmilliárd forintos beruházással, amit a kormány 1,15 milliárd forinttal támogatott. MTI/Máthé Zoltán

Hírdetés

A kormány 1,15 milliárd forinttal támogatta a dunakeszi Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola megújulását – közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Pest megyei városban.

Soltész Miklós az iskola átadási ünnepségén elmondta, az épületegyüttes új tantermekkel, étkezővel, tornacsarnokkal, sportpályával és kápolnával gazdagodott.
   
Hozzátette, hála az egyház jó gazdálkodásának, a több mint kétmilliárd forintos beruházás megvalósulhatott.
   
„Nekünk, keresztény embereknek fontos feladatunk a béketeremtés, amiben a katolikus iskolák fontos szerepet játszanak” – hangoztatta az államtitkár.
   
Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a magyar kormány ebben a választókerületben is komoly fejlesztéseket valósít meg: az elmúlt időszakban 16 oktatási fejlesztés valósult meg és folyamatban van még hét.
   
Hozzátette, hogy aki iskolát épít, az a jövőt építi; amikor tégla téglára kerül, az érték megsokszorozódik.
   
Úgy fogalmazott, fontos, hogy az oktatás itt a hitre épül, mert a hit erős alap, amely megsokszorozza a rárakott téglák értékét és erőssé teszi a jövőnket is.
   
A megújult iskolát és használóit Marton Zsolt, a fenntartó Váci Egyházmegye püspöke áldotta meg.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »