A Dunáért tüntetõk, 1998. február hó 28-án a Parlament elõtt tüntetõk

KIÁLTVÁNYA

1. A hágai ítélet elfogadható alapot teremtett Magyarország érdekeinek a képviseletére. Követeljük a magyar kormánytól használja ki a lehetőséget a Duna megmentésére!

2. Ami nem épült meg, azt nem kell megépíteni! A magyar polgárok nem akarnak több gátat a Dunán, sem Nagymarosnál, sem Pilismarótnál, sem Dunakilitinél, sem másutt!

3. Tiltakozunk az ellen, hogy a kormány felelőtlen döntéseivel sok százmilliárd forintot pazaroljon el a megélhetési gondokkal küszködő milliók rovására!

4. Követeljük, hogy – a bíróság ajánlásának megfelelően – páratlan harmadik fél bevonásával készüljenek nemzetközi elvárásoknak megfelelő független környezeti hatástanulmányok és gazdasági értékelések!

5. Tározók helyett folyót akarunk! Vizet a Dunába! Követeljük, hogy a környezetvédelmi követelményeknek megfelelő vízmennyiség folyón a Dunában és mellék ágaiban!

Hírdetés

6. Követeljük a a hágai Nemzetközi Bírósághoz fordulás jogának fenntartását!

7. Követeljük, hogy a kormány a választók előtt ne kössön semmilyen megállapodást! Követeljük az ország érdekeit semmibe vevő kormánytisztviselők leváltását!

8. Követeljük a Duna ügyében az alkotmányosság helyreállítását!

9. Követeljük a teljes nyilvánosságot! Követlejük a polgárok részvételi jogának a visszaállítását a létfeltételeket meghatározó döntésekben!

Minden alkotmányos eszközt felhasználunk a Duna megmentésére!

Kelt Budapesten, 1998. február 28-án

1998. február 28-án A Duna – kör által fizetett bértüntetők SZDSZ és FIDESZ politikusok társaságában a József nádor térről vonultak a Kossuth Lajos térre és együtt üvöltötték, hogy „Vesszen Horn!”. Horn bűne az volt, hogy a Duna ügyében meg akart egyezni a szlovákokkal. Horn emlékezetes mondása: Ezeket nem hogy a Duna közelébe, hanem egy lavór víz közelébe nem szabad engedni.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »