A Duna ügyében Orbán Viktor miniszterelnöknek Szõcs Géza ad tanácsot?

Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadója: Szőcs Géza.

Van magyarázat a MINISZTERELNÖKSÉG költségvetésének a túllépésére.

Hogy miben ad Szőcs tanácsot a Miniszterelnök úrnak az a reális zöldek számára nem talány. A reális zöldek szerint anyaország és Erdély ország legnagyobb tahója, Kossuth díjban is, részesült!

Részlet a Magyar Szemle 1998. 1-2 szám 6. oldaláról: (Szőcs Géza tollából)

„Érdemes tovább morfondírozni a lehetőségeken. A Duna úgyis sok mindent kibír még. Mért ne lehetne mondjuk visszafordítani? Hadd folyjon felfelé. A vízi erőművek elég áramot termelnek ahhoz – s ha nem, építeni lehet újabb erőműveket – , hogy föl lehessen állítani egy szivattyúrendszert, végig a Duna mentén. A szivattyúk visszapumpálnak a vizet, föl a Fekete erdőig: ott lenne az új Duna –delta. Annál is inkább, mert a németek biztosan nem akarnak fölszántani és bevetni.

Hírdetés

Az új Duna – delta vizében, közel a forráshoz vagyis a torkolathoz, a fekete-erdei erőmű hamarosan már szivattyúzhatná is vissza a föld alá, a víznyelőbe a megalázott, megbecstelenített folyam radioaktív vizét. Hiszen ki ne tudná, hogy a Duna –parton épülő román atomerőmű már most a Revans Csernobiliért nevet viseli, és ki ne tudná, ha csak puliszkából – hiszen ki ne tudná, hogy az legalább nem robban.

A Duna érkezik, szájában jelentéssel

A Duna népek, halak és gyermekek
sorsát összeköti és szétbogozza;
foga közt jelentést hordoz, elviszi
és visszafordul és visszahozza.

Szőcs Géza

Duna (Egy antológia) Bp., 1998. Duna –kör 135-137. l.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »