A drog nem érdekelte az ügyészeket – Vizoviczkit beszervezték – eredeti dokumentumokkal

„Mindenki tisztában volt azzal, hogy mi folyik a szigeten mégsem tett senki semmit. Sőt azután sem történt semmi, hogy elvitték Vizoviczkit, pedig az ügyészség tisztában volt vele, hogy koronatanújuk – Varga István – irányította és felügyelte Vizoviczki érdekeltségeiben a drogkereskedelmet.” – ezt állította az N1Tv-nek adott exkluzív interjúban a diszkópápa egykori belső ellenőre. A birtokunkba került dokumentumok teljes mértékben alátámasztják a nő állításait. A vádhatóság pontos képet kaphatott arról, hogyan folyt a drogbiznisz Vizoviczki szórakozóhelyein, de mivel vádalkut kötött az azt irányító Varga Istvánnal, így ezekben az ügyekben eljárást sem indítottak.

Birtokunkba került több olyan kihallgatási jegyzőkönyv, amelyekben Varga István a vád koronatanúja, Vizoviczki korábbi bizalmasa fedi fel, hogyan működött a diszkópápa birodalmában a kábítószer-kereskedelem és a korrupciós rendszer. Az első jegyzőkönyvben még gyanúsítottként hallgatták ki az ügyészek a férfit 2012 szeptemberében. Ebben Varga beszámol egy esetről, amikor Vizoviczki rendőrei előre jelezték, hogy a kábítószerellenes osztály razziát tervez a szórakozóhelyeikre. Varga azt javasolta Vizoviczkinek, hogy ne nyissanak ki aznap, de a diszkókirály ezt nem engedte meg. Azt kérte emberétől szűrje meg a közönséget és a drogosokat ne engedje be. Így körülbelül 500 embert nem engedtek be aznap este a szórakozóhelyre és mindössze 100-150 ember bulizott a razzia idején a Pacsában. A megelőző akció ellenére – Varga állítása szerint – szinte mindenki be volt drogozva, ami azért is volt problémás, mert a VIP vendégek közül is többet elkaptak a rendőrök.

Varga későbbi kihallgatásán is beszélt a kábítószerről. Ekkor azt állította, hogy a „Főnök” (Vizoviczki László – a szerk.) teljes mértékben tisztában volt azzal, hogy a szórakozóhelyeken elég komoly szinten folyik kábítószerezés, sőt a dílereknek le kellett adniuk a bevételükből. Varga arról is beszélt az ügyészeknek, hogy egyik megvett rendőrük egy komolyabb összegért elvállata egy gyilkosság megszervezését is.

Egy későbbi kihallgatási jegyzőkönyvben 2013 júniusában – ekkor már tanúként hallgatták ki Vargát – azt állította Vizoviczki bizalmi embere, hogy a diszkópápa Földvári Péter fedőnéven a rendőrség beszervezett ügynöke volt.

A birtokunkba került több olyan belső email is, amelyben a diszkóbirodalom egyik vezetőjének hívták fel a figyelmét arra, hogy az alkalmazottak drogot árulnak a szórakozóhelyeken.

Az ügyészség a terhelő vallomások és bizonyítékok ellenére senki ellen nem indított eljárást kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt.

N1Tv

Kategória:Hírek


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »