A DK önálló listát indít, és ezt Gyurcsány vezeti majd

A DK önálló listát indít, és ezt Gyurcsány vezeti majd

A Demokratikus Koalíció (DK) önálló listát indít a jövő évi választáson, és azt Gyurcsány Ferenc vezeti majd – erősítette meg Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Előző nap Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, akit az MSZP vezetése közös baloldali miniszterelnök-jelöltnek ajánl, azt mondta, a DK tartozik a választóknak annyival, hogy elmondja, miért nem akar a közös listán részt venni, holott a párt megalakulása óta a legszorosabb baloldali összefogásról beszél. „Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy méltányolni tudjuk egyes pártok részérdekeit” – jegyezte meg.

Gréczy Zsolt szerint választási győzelemre van esély, ehhez a 106 egyéni körzetben kellene „nagyon gyorsan” megállapodniuk a pártoknak. Hozzátette: Karácsony Gergely éveken át a külön listát képviselte.

Hírdetés

Gréczy Zsolt úgy fogalmazott, ha az egyéni körzetekről sikerül megállapodni, 60-70-et nyerhetne meg az ellenzék, és ebben az esetben „Orbán csomagolhat” – írja az MTI.

http://mno.hu/

Molnár Gyula csütörtökön az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, politikai értelemben már eldőlt, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a szocialisták miniszterelnök-jelöltje is. Megerősítették: közös egyéni képviselőjelöltek, közös lista és közös miniszterelnök-jelölt a céljuk.

Karácsony Gergely korábban, lapunknak adott interjújában közölte: „ha a DK-nak csak az a problémája, hogy nem akar közös listán szerepelni, akkor nem kell engem bírálni, én sem jellemzem Gyurcsány Ferencet, pedig lehetne rajta fogást találni. Ha pedig az a bajuk, hogy én vagyok a jelölt, akkor mondjanak mást, aki alkalmasabb”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »