A DK képviselője állítja, nem lobbiz az ország ellen

A DK képviselője állítja, nem lobbiz az ország ellen

Az EU menekültügyi és határvédelmi rendszerének átfogó reformját szorgalmazza a Demokratikus Koalíció alelnöke. Niedermüller Péter EP-képviselő szerint ez kell ahhoz, hogy a migránsáradatot kezelni lehessen.

A politikus vezette azt az uniós delegációt, amely múlt héten görög menekülttáborokban járt. Niedermüller Péter szerint a nehéz helyzetben lévő görögökön vagy olaszokon csak egységes európai fellépéssel lehet segíteni, és a közös vállalásból Magyarországnak is ki kell vennie a részét. AZ EP-képviselő a Hír Televíziónak nyilatkozva visszautasította azokat a vádakat, melyek szerint Magyarország ellen dolgozna Brüsszelben.

„Természetesen nem lobbizok Magyarország ellen, a magyar kormány jelenlegi menekültügyi politikájával szemben fejtem ki az érveimet. Nagyon világossá kell tenni azt, hogy az a politika, amit a magyar kormány ezen a téren folytat, az káros. Káros Magyarországra nézve, káros mindannyiunk számára. Nincs a magyar kormánynak egyetlen előre vivő javaslata azon kívül, hogy azt mondja, ne engedjünk be egyetlen menekültet sem, ez nem ésszerű politika, ez ostoba politika” – fogalmazott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »