A Deutsche Banknak nem sikerült megegyezni az „amerikaiakkal"

A Deutsche Bank katari befektetői biztosították a bankot arról, hogy nem adják el részvényeiket, sőt, megtartanák jelenlegi arányú részesedésüket, ha tőkeemelés mellett döntenek – írja a Reuters. A vezérigazgató közben értesülések szerint tárgyalásokat folytatott a hétvégén az amerikai igazságügyi minisztériummal a belengetett gigabírságról, azonban a tárgyalás a Bild am Sonntag értesülése szerint megegyezés nélkül zárult.

Magyar Menedék - Badiny

A Deutsche Bank legnagyobb tulajdonosai, katari befektetők nem tervezik, hogy kiszállnának a bankból, és ha tőkeemelésre kerülne sor, a mostaninak megfelelő arányú részesedést megtartása mellett ebben is részt vennének. A katari befektetők majdnem 10 százalékos részesedéssel rendelkeznek a bankban.

Pénteken a Deutsche Bank Amerikában is jegyzett részvényei arra a hírre ugrottak, hogy a Bloomberg értesülése szerint a katari befektetők belevettek a bankba, ugyanakkor éppen a Reuters cáfolta nem sokkal később a hírt.

A Deutsche Bank részvényeit a mélybe küldte a hír, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium 14 milliárd dolláros bírsággal sújtaná a bankot még a válság során elkövetett szabálytalanságokért. A bank részvényárfolyama idén 46 százalékot esett, a szeptember 30-ai mindenkori mélypontnak számító 10 eurós részvényárfolyam mostanra kicsivel 12 euró fölé emelkedett. Ez azt jelenti, hogy a bank katari befektetői papíron 1,2 milliárd dollárt buktak idén a bankon.

A bank vezérigazgatója, John Cryan, és a Deutsche Bank amerikai felsővezetése hétvégén az IMF washingtoni őszi találkozójára utazott, ahol az amerikai igazságügyi minisztérium illetékeseivel tárgyalt a belengetett 14 milliárd dolláros bírságról. Mint a Bild am Sonntag megtudta, a tárgyalás eredménytelenül zárult, vagyis nem jutottak egyezségre a bírsággal kapcsolatban. Valószínűleg emiatt nyitott a bank 2 százalékos eséssel a hétfői kereskedésben.

privátbakár


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »