A detoxba tartó úton rugdosott egy beteget a miskolci kórház egyik ápolója, de kirúgták

Az alábbi, alig egyperces felvételt egy Index-olvasó készítette szeptember 19-én, csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház udvarán. A videó elején az látszik, hogy egy fehér ruhás betegkísérő egy földre borult, félig a kerekesszékben ülő – és egyébként teljesen magatehetetlen – beteg felett matat.

Ezután körülnéz, hogy nem látja-e senki, és többször is a félig földön fekvő férfiba rúg.

Ezután felállítja a kerekesszékben ülő beteget, és eltolja. Ekkor látszik, hogy a férfi feje be van kötve, és valószínűleg nincs is magánál.

A lap úgy tudja, hogy a felvétel akkor készült, amikor a beteget vizsgálat után a miskolci kórház sürgősségi osztályáról a detoxikáló részlegbe tolták át.

Hírdetés

//embed.indavideo.hu/player/video/9043a70a27

A megyei kórház igazgatósága az Indexnek azt írta:

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház menedzsmentje az illetékes betegellátó egység vezetőjétől értesült az esetről; azonnali hatállyal belső vizsgálatot indított, amelynek eredményeképp a munkavállalót haladéktalanul elbocsátotta. Az intézmény a szakhatóságok felé már elindította a szükséges jogi lépéseket.”

Megkereste a lap a Borsod-Abaúj Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtuda, érkezett-e feljelentés az eset miatt, de itt csak annyit válaszoltak, hogy „a szükséges adatok és információk beszerzését követően a törvényes határidőn belül válaszolnak”.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »