A debreceni Istenszülő Oltalma-templom búcsúját ünnepelték

A debreceni Istenszülő Oltalma-templom búcsúját ünnepelték

Kocsis Fülöp érsek-metropolita mutatott be Szent Liturgiát október 1-jén a debreceni Istenszülő Oltalma görögkatolikus templom búcsúján.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre! 

Kocsis Fülöp prédikációjában kiemelte: meg kell látnunk az Istenszülő segítségét az életünkben, Krisztusért balgatag Szent András imádságos életének példáját követve.

Minél többször jövünk el a templomba, annál inkább megértjük, hogy bennünk van az Isten, bennünk van az ég és a föld összeköttetése. Az ünnep rávezet bennünket arra, hogy megértsük egész életünk lényegét: az Istennel való egyesülés megtapasztalását. Isten, buzgóságunkat látva, mindent megad nekünk ahhoz, hogy ez megtörténhessen – hangsúlyozta a metropolita.

A templom parókusa, Kapin István kifejtette, a jövőben jelentős fejlesztésekre készülnek: felújítják a templomot, a templom szomszédságában fekvő területen pedig egy látogatóközpontot, valamint egy játszóteret szeretnének létrehozni.

A búcsún jelen volt Papp László, Debrecen polgármestere is, aki emlékeztetett arra, hogy Debrecen már háromszoros püspöki székhely, a magyar egyházi élet egyik központja. Majd rámutatott: a görögkatolikus közösség akkor lesz egyre inkább gyarapodó, ha kifelé és befelé is egységes tud maradni.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »