A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász gyűjtést hirdet a viharkárosultak megsegítésére

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász gyűjtést hirdet a viharkárosultak megsegítésére

Június 27-én a váratlanul érkezett vihar óriási károkat okozott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A helyreállítási munkálatokba a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász is bekapcsolódott. A családok támogatására gyűjtést hirdettek.

A vihar fákat és villanyoszlopokat döntött ki, épületeket rongált meg, autókat tört össze, és számtalan ház tetejét tette tönkre. Közel 2000 épület tetőszerkezete károsodott, 31 épület vált lakhatatlanná, 80 embernek kellett elhagynia otthonát. A hatóságok nagy erőkkel dolgoztak a kárelhárításon, majd megkezdődött a kárfelmérés, amely jelenleg is tart még.

A Katolikus Karitász debrecen-nyíregyházi egyházmegyei központja, Mészáros László karitászigazgató vezetésével az első pillanattól nyomon követi az eseményeket, segíti a kárfelmérést Nyírkáta, Pusztadobos, Nyírmada, Gyulaháza, Ajak, Mátészalka és Kisvárda településeken.

Az önkormányzatok jelzése alapján Pusztadoboson és Ajakon több mint 40 olyan ház részletes felmérését végezte el a karitász, melyek tulajdonosainak nem volt biztosítása, így a tető vagy egyéb károk helyreállításában a családok nem számíthatnak segítségre.

Hírdetés

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász gyűjtési felhívást tett közzé a viharkárosultak megsegítéséért.

Kérjük, támogassák adományaikkal a károsult családok megsegítését!

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »