A dánszentmiklósi képviselőtestület feloszlatta magát

A dánszentmiklósi képviselőtestület feloszlatta magát

Feloszlatta magát a dánszentmiklósi képviselőtestület – írja a Párbeszéd közleményére hivatkozva a 24.hu. A Sipeki Zsolt fideszes polgármester vezette pénteki testületi ülésről Gér Mihály párbeszédes önkormányzati képviselője, Pest 10. választókerület előválasztáson induló képviselőjelöltje számolt be közösségi felületén.

Gér szerint a Dánszentmiklóson történtek tökéletes iskolapéldája annak, hogy hogyan működnek a fideszes falvak: a lakosság „egy fideszes kiskirálynak van kiszolgáltatva”. Augusztus 13-án azonban az emberek fellázadtak, a település képviselőtestülete feloszlatta önmagát „az önkényuralmi módszereket alkalmazó vezetés miatt” – teszi hozzá videójában a képviselő.

Hírdetés

Gér az eset előzményét taglalva kifejtette, hogy a polgármester a járványhelyzet miatt kapott különleges felhatalmazását felhasználva elköltöztette az orvosi ügyeletek helyszínét, döntése nyomán az ügyeleti szerződést az eddigiektől eltérően nem Albertirsával, hanem Pilissel kötötte meg az önkormányzat, így a betegeknek messzebbre kell utazniuk, ráadásul Pilisre nincs közvetlen buszjárat, csak átszállással megoldható az odajutás.

Töb probléma is akad Dánszentmiklóson, melyek a képviselőtestület feloszlásához vezettek: például  olyan utakat újítottak fel, amelyeket korábban már felújítottak, a polgármester felesége a helyi óvodában kapott állást.

Gér hozzáteszi,

a polgármester nem tanult a helyzetből, és a közösségi médiában közreadott egy videót, amiben a Párbeszéd politikusa szerint finoman megfenyegette a lakosságot, miszerint nem javasolja, hogy ellene bárki is induljon polgármesterként.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »