A Danko-féle találkozóra 21 ország parlamentjének elnöke érkezik Pozsonyba

Az EU-s tagországok közül ennyien igazolták vissza a részvételüket arra a kétnapos csúcstalálkozóra, amit a Szlovák Nemzeti Tanács elnöke, Andrej Danko szervez.

 

Szlovákiát kozmopolita országként mutatják be

 

Andrej Danko (SNS) szóvivője, Eva Kliská szerint

 

“Andrej Danko egy olyan országként készül bemutatni Szlovákiát, mint egy kozmopolita országot, amelyik emberemlékezet óta nemcsak hogy összekapcsolja a nemzeteket, de előrelendíti a történelmet, és nemcsak a lakosaira büszke, hanem a kultúrájára is.”

 

Az EP-elnök Martin Schulzon kívül a találkozón részt vesz Csehország, Ausztria, Lengyelország, Belgium, Észtország, Magyarország, Franciaország, Írország, Olaszország, Litvánia, Lettország, Luxemburg, Finnország, Portugália, Románia, Szlovénia, Spanyolország és Svédország, továbbá pedig az EU-elnökségben Szlovákiát követő Málta parlamentjének első embere.

 

A résztvevők Jánošíkot és pásztorsípos figurát is kapnak

 

A szlovákiai kultúrát a zenén, művészeteken, konyhán és a borokon keresztül is megpróbálják bemutatni. “A vendégek ajándékai is a szlovákok múltját és szimbolikáját foglalják magukba” – szögezte le a szóvivő. A szlovák mesterek által készített ajándékok között Jánošík és egy pásztorsípos fiút ábrázoló ónozott figura is szerepel.

 

Pénteken közös tanácskozáson vitatják meg az EU parlamentjeinek elnökei a biztonsággal, stabilitással, a nemzeti parlamentek feladataival, a lakosok szociális kilátásaival kapcsolatos kérdéseket.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »