„A Dal” döntőse volt a Görög Zenei Estek vendége Debrecenben

„A Dal” döntőse volt a Görög Zenei Estek vendége Debrecenben

Január 13-án, a Görög Zenei Esték új évadának második alkalmán Dánielfy Gergő énekes-dalszerző, „A Dal” című tévéműsor döntőse lépett fel a Lautitia Kóruscsalád vendégeként a hajdúdorogi metropólia debreceni székházában.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A debreceni Dánielfy Gergő első nagylemeze 2018-ban jelent meg Azt mondtad címmel. Az album címadó dalával a fiatal énekes jelentős sikereket ért el: A Dal című vetélkedőben egészen a döntőig jutott, ahol megkapta „Az év felfedezettje” elismerést is. Gergő az éneklés mellett színészi karrierjére is koncentrál, jelenleg a kaposvári Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanul színészetet.

Mielőtt a Lautitia Gyermekkar színpadra lépett, Nemes József karnagy vezényletével a közönség elénekelte az Éljen soká… kezdetű dalt, felköszöntve Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolitát, aki épp aznap ünnepelte 56. születésnapját. Ezt követően a gyermekkar három dalt adott elő, majd Dánielfy Gergő fellépése következett.

A fiatal művész nem kifejezetten koncerttel készült: minden dal előtt megosztott a közönséggel néhány olyan gondolatot, melyek régóta foglalkoztatják. Elmondta, nem célja 21 évesen megváltani a világot és megmagyarázni a dolgok rendjét, hiszen még ő maga is keveset tapasztalt. Gergő elmondta, meglátása szerint mennyire megváltoztatja az emberi kapcsolatokat az internet, és az, hogy folyamatosan a mobiltelefonjainkat nyomkodjuk. Azzal kapcsolatban is kifejtette a véleményét, mennyire önző és magamutogató az ember, odáig viszont már nem mindig jut el, hogy magába nézzen és rájöjjön, ki is ő valójában.

Hírdetés

Dánielfy Gergő Azt mondtad című dalát, melyet elhunyt nagymamája emlékére írt, a Lautitia Gyermekkarral együtt adta elő. A produkció sokakat megindított, azonban nem csak az emlékezésé és az elgondolkodásé volt a főszerep: az est három vidámabb dallal zárult. A közönség meghallgathatta akusztikus verzióban a Debreceni Virágkarnevál dalát, az Elmegyek, elmegyek című szerzeményt, a Szétvet az ideg című slágert, majd közösen elénekelték a mindenki által ismert Hull a szilva a fáról című népdalt.

Kocsis Fülöp érsek-metropolita megköszönte a dalszerző és a kórus műsorát, majd hozzátette: gyönyörű születésnapi ajándék volt számára ez az est. A Görög Zenei Esték következő alkalmán, február 24-én a Budapesti Vonósok Kamarazenekar lesz a Lautitia Kóruscsalád vendége.

A beszámoló teljes terjedelmében ITT olvasható el.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »