A Dal 2021 – Ők lépnek ma színpadra az első elődöntőben

A Dal 2021 – Ők lépnek ma színpadra az első elődöntőben

Ma este lesz A Dal 2021 első elődöntője. A Duna nézői tíz produkciót láthatnak a 19 óra 35 perckor kezdődő műsorban. A versenydalok már akusztikus változatban térnek vissza.

A műfajában egyedülálló 10. dalválasztó február 27-én, szombaton 19.35-kor folytatódik. A Duna Televízió műsorának jubileumi évadában már negyven dal versenyez azért, hogy elnyerhesse az év magyar slágere elismerést.

A szerzemények négy válogató során tízesével mutatkoztak be, ezek közül összesen húsz produkció került be a két elődöntőbe. Az innen továbbjutó nyolc versenyző pedig március 13-án a döntőben méretheti meg magát.

A jubileumi műsor további különlegessége, hogy nemcsak a végső győztes, hanem mind a nyolc döntőbe jutó dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható pénzjutalomban.

Az év dalának előadója tízmillió forint pénzjutalmat kap. A zsűri pontjai alapján a legjobb négy közé kerülő másik három produkció öt-öt millió forinttal gazdagodik.

A további négy döntős versenyző egy-egy millió forint díjazásban részesül.

A műsorvezetők a dalverseny történetében először a két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

Ferenczi Györgyöt, A Dal 2021 új ítészét a következő adásban A Dal 2021 színpadán láthatják a nézők. A szájharmonika-művész és a Rackajam eddig még soha nem látott formációban, Janicsák Vecával zenél.

A kétszeres eMeRTon-díjas zenész és a Fonogram-díjas énekesnő először muzsikálnak együtt, és garantáltan felpezsdítik az estét.

Hírdetés

A dalversenyben idén is négy szakmai kiválóság véleményezi a produkciókat:

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét SMS-szavazáson keresztül, így aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak.

A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival. Az elődöntőkből négy-négy dal kerül be a fináléba, így nyolc dalt hallhatnak újra a televíziónézők, amelyek közül március 13-án kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2021-ben.

A döntőben a zsűri által legjobbnak ítélt, legtöbb pontot kapott négy produkcióra szavazhatnak a nézők, a végső győztesről tehát a közönség dönt. A Dal 2021 nyertese amellett, hogy lemezfelvétel és videóklip készítésére kap lehetőséget, átveheti a Petőfi Zenei Díj Év Dala elismerését.

A műsorban az előző évhez hasonlóan több különdíjat is átadnak: a tizedik évadban is gazdára talál A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója és A Dal 2021 Felfedezettje cím, egyben a Petőfi Zenei Díj Az Év Szövegírója és Petőfi Zenei Díj Az Év Felfedezettje díj.

Az élő adás után közvetlenül, 21.45-től a színfalak mögül várja a nézőket: A Dal – Kulissza Korsós Judit Lolával és Forró Bencével az M2 Petőfi TV-n.

A műsorban az előadók és a zsűri tagjai is reflektálnak a show-ban látottakra, valamint számtalan érdekességgel szolgálnak majd a produkciókról, kulisszatitkokat is megosztva.

A negyedik válogatóban:

A harmadik válogatóban:

A második válogatóban:

Az első válogatóban:

Érdemes követni A Dal 2021 honlapját (Adal.hu), amelyen meghallgatható a negyven dal, valamint a Facebook– és Instagram-oldalát is, amelyeken már az adások előtt megismerkedhetünk a dalok előadóival. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is megtalálhatók a műsorról

A Dal 2021 –március 13-áig minden héten, szombat esténként a Duna Televízió műsorán 19.35-kor.

A Dal Kulissza – minden, amit tudni akartál műsorról – közvetlenül A Dal 2021 élő show után 21.45-től az M2 Petőfi TV képernyőjén.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »