A DAC újabb gólzáporos győzelme

A DAC újabb gólzáporos győzelme

A Fortuna Liga harmadik fordulójában a dunaszerdahelyi DAC hazai közönség előtt fogadta, a Geri Gergely irányította Nyitra csapatát. A sárga-kékek az új bajnoki idényben, a Szered után a Nyitra ellen is gólzáport rendeztek.

Az új bajnoki idényben második alkalommal lépett pályára a MOL Arénában a dunaszerdahelyi DAC. Bernd Storck változatlan kezdővel és felállással küldte pályáraz együttest. Eddig ezzel a kezdővel sikeresen hozta a kötelező győzelmeket a csapat, a Szeredet hazai pályán hat góllal, míg a Garamszentkeresztet idegenben 2-1-re győzték le Kalmárék.

A mérkőzés 19. percében újabb ziccert puskáztak el a sárga-kékek, Ramirez és Davis összjátékát követően a panamai ziccerét Šípoš ezúttal lábbal hárította. Egy perccel később a DAC előtt újabb komoly lehetőség adódott, a szezont nagy formában kezdő Balić megpattanó lövése centikkel kerülte el a nyitrai kaput. A dunaszerdahelyi lehetőségek futószalagon érkeztek, a 22. percben Divkovič akrobatikus mozdulattal lőtt a kapu fölé, majd három perccel később Schäfer András távoli lövését hárította a nyitrai kapus.

Félórányi játékot követően Schäfer remek ütemben ugratta ki Blackmant, a panamai beadását Šípoš még el tudta ütni az érkező hazai támadók elől. A sárga-kékek komoly nyomása a 42. percben góllá érett, Schäfer András beadását Sidney Friede bólintotta a nyitrai kapuba. Az első játékrész ráadásában a sárga-kékek megduplázták előnyüket, miután a játékvezető a  Divkovič ellen elkövetett szabálytalanságért büntetőt ítélt a hazai gárdának. A megítélt büntetőt a panamai Eric Davis értékesítette, aki második gólját szerezte az új idényben.

Szünetről visszatérve az első félidőben az előrejátékból keveset mutató nyitraiak vezetőedzője, két poszton is változtatott. A hazaiak azonban a második játékrészt ott folytatták, ahol az elsőt abbahagyták. Az 53. percben Divkovič bombáját Šípoš óriási bravúrral szedte ki a léc alól, majd Friede lőtt a kapu mellé.

A 73. percben a mérkőzésen ötödik alkalommal is megzörrent a nyitrai háló, Davis parádés lövéssel mattolta a nyitrai kapust szabadrúgásból. A panamai válogatott védő az idei szezonban már harmadszor talált be az ellenfelek kapujába.

 

Nyolc perccel a vége előtt az előző hazai bajnokihoz hasonlóaon ismét fél tucatnál jártak a sárga-kékek, három perccel pályára lépését követően Martin Bednár volt eredményes. Győzelmével a DAC vezeti a Fortuna Ligát, mivel a Slovan idegenben kikapott, míg a Nagyszombat hazai pályán vesztett értékes pontokat.

A sárga-kékek legközelebb szerdán lépnek pályára a Szlovák Kupában a Pöstyén otthonában, majd hétvégén kerületi rangadót játszanak a Nagyszombat ellen szintén a MOL Arénában.

Hírdetés

 

Fortuna Liga, 3.forduló:

FC DAC 1904 – FC Nyitra 6-0 (2-0)

MOL Aréna, Dunaszerdahely, 5831 néző v.: Kružliak

Gólszerzők: Friede (42.), Davis (45+2., büntetőből, 73.,), Divkovič (56.), Kalmár (60., büntetőből), Bednár (85.)

Sárga lapok: Mustafić (58.), Faško (64.), Záhumenský (67.)

DAC: Jedlička – Blackman, Müller (Malý 82.), Kružliak, Davis (Njie 74.) – Schäfer (Bednár 82.) – Friede (Mendez 74.), Kalmár, Balić – Divković (Fábry 64.), Ramirez. Vezetőedző: Bernd Storck

Nyitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, Kolčák, Záhumenský – Mustafič – Šefčík (Fabiš 46.), Vrábel (Hovhannisyan 46.), Adamec, Chobot (Danek 78.) – Faško. Vezetőedző: Geri Gergely

 

A forduló további eredményei:

AS Trencsén – MŠK Zsolna 2-4 (1-1)FC Spartak Nagyszombat – FK Pohronie Garamszentkereszt 1-1 (1-0)MFK Rózsahegy – ŠKF Szered 0-0FK Szenice – MFK Zemplén Nagymihály 3-0 (1-0)FC ViOn Aranyosmarót – ŠK Slovan 2-1 (1-1)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »