A DAC francia sztárcsapatok ellen készül az új idényre

A DAC francia sztárcsapatok ellen készül az új idényre

A Rózsahegy elleni szezonzárót követően a DAC játékosai egy hét szünetet kapnak a stábtól, Bernd Storck jövő vasárnap azonban már megtartja az első edzést, ezzel pedig kezdetét veszi a három hetes felkészülés az új szezonra, olvasható a sárga-kékek hivatalos honlapján.

A dunaszerdahelyi DAC számára a mai, rózsahegyi bajnokival befejeződik a 2019/20-as idény. A játékosok a stábtól egyhetes pihenőt kapnak, majd az új idény előtti első edzésen július 19-én, vasárnap találkoznak újra. A klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a sárga-kékek a felkészülés során egy ausztriai edzőtáborban is részt vesznek, ahol francia topgárdákkal is megmérkőznek.

A Fortuna Liga új idénye augusztus 8-án veszi kezdetét.

Hírdetés

A DAC elsőként a 9-szeres francia bajnok és 1993-ban BL-győztes Olimpique Mairseille ellen játszik majd az ausztriai edzőtáborban. A Les Olympiens a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idényt a tabella második helyén zárta a PSG mögött, ezzel a következő idényben a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet André Villas-Boas együttese. A Mairseille a 2018-as Európa-liga döntőjében az Atlético Madriddal szemben maradt alul.

A csapat legértékesebb játékosa a 32 millió euróra taksált francia válogatott szélső, Florian Thauvin. A kilencszeres francia bajnok játékosainak összértéke meghaladja a 210 millió eurót.

A sárga-kékek másik nagynevű ellenfele a szintén francia OGC Nice lesz. A nizzai együttes az ötödik helyen zárta az idényt, ezzel három év után jutottak ki a nemzetközi porondra. A négyszeres francia bajnokot a korábbi kiváló francia labdarúgó, Patrick Vieria irányítja. A klub legértékesebb játékosának az algériai védő Youcef Atal, valamint a dán Kasper Dolberg számít, értékük 20, illetve 16 millió euró. A nizzai klub összértéke meghaladja a 144 millió eurót.

A DAC nyári felkészülésének terve:Július 19., vasárnap: a felkészülés kezdeteJúlius 24. – augusztus 1.: edzőtábor, Tirol, AusztriaJúlius 25., szombat 17:00 ó: DAC – Olympique Marseille (francia, Ligue 1), AusztriaAugusztus 1., szombat 17:00 ó: DAC – OGC Nice (francia, Ligue 1), Ausztria


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »