A csonkapapi gyülekezetnek segít a Debrecen-Széchenyi-kerti egyházközség

A Debrecen-Széchenyi-kerti Református Egyházközség gyülekezete is kiveszi részét a bajbajutottak felkarolásából: Kárpátaljai testvérgyülekezetüknek, a csonkapapi gyülekezetnek segítenek.

A Csonkapapiban élők testvérek nehéz helyzetét tovább súlyosbítja, hogy az ország belseje felől folyamatosan hatalmas tömegek érik el őket, akiknek az átmeneti ellátását erőn felül igyekeznek megoldani. Ezért a Széchenyi-kerti gyülekezet úgy döntött, hogy a válsághelyzet rendeződéséig folyamatos céladakozást hirdet megsegítésükre.

Minden adományt (pl. tartós élelmiszer) örömmel fogadnak, de elsősorban az a kérés, hogy pénzadományokkal (készpénzben vagy bankszámlaszámra történő utalással) támogassák a testvérgyülekezetüket. Ezzel lehetővé téve azt, hogy hétről hétre pontosan azokat a dolgokat szerezzék be részükre, amire éppen szükségük van.

Az átutalásban az alábbi adatok használatát kérik:

Debrecen-Széchenyi-kerti Református Egyházközség

OTP Bank, 11738008-20165682-00000000

Közlemény: Csonkapapi

Az egyházközség felhívja a figyelmet, hogy segíteni nem csak pénzbeli adománnyal lehet: fontosak az összegyűjtött adományok, a tervek szerint legalább heti rendszerességgel történő eljuttatásuk a magyar–ukrán határ magyar oldalára. Ezért aki tud segíteni az adományok célba juttatásában, kérik, jelentkezzen a lelkészi hivatalban.