A cseh Központi Válságstáb tagjait pénzbírsággal sújthatják

A cseh Központi Válságstáb tagjait pénzbírsággal sújthatják

Mint Európa valamennyi országában, Csehországban is szigorúan veszik, ha valaki felelőtlenül megszegi a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozásokat.

Úgy tűnik, hogy a cseh Központi Válságstáb tagjai is a zsebükbe nyúlhatnak, mert nem tartották be azokat az utasításokat, amelyeket részben maguk javasoltak a kormánynak. Az történt ugyanis, hogy Miloš Zeman köztársasági elnök Lány-ban ebédet adott a válságstáb tagjainak, amelyről az államfő szóvivője, Jiří Ovčáček egy felvételt osztott meg a közösségi oldalán. Ezen az látható, hogy a vendégek egy terített asztalnál ülnek, valamennyien védőmaszkban ugyan, de sokkal nagyobb számban a megengedettnél és túlságosan közel egymás mellett, mint ahogy az mostanában ajánlatos lenne.

Hírdetés

Az Internet világa természetesen eléggé mérgesen reagált a képre, és úgy tűnik a cseh országos rendőrfőkapitány, Jan Švejdar is lépni készül az ügyben, de előtte még megvárja, miként dönt a Kerületi Tisztiorvosi Állomás vezető szerve. A cseh közszolgálati rádiónak adott nyilatkozatában nem zárta ki, hogy az ebéd résztvevőit 10 ezer korona pénzbírsággal sújtják a kormányrendelet megszegése miatt.

Korábban már Jan Hamáček miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter is 10 ezer korona büntetést fizetett, amiért védőmaszk nélkül vett részt a Központi Válságstáb videókonferenciáján.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »