A cseh epidemiológus kiosztotta a Horvátországban bulizó cseheket, közben ő maga is ott kirándul

A cseh epidemiológus kiosztotta a Horvátországban bulizó cseheket, közben ő maga is ott kirándul

Nyitókép: Twitter

Rastislav Maďar cseh járványügyi szakértő Twitter-bejegyzésében nevezte a horvátországi Pag szigetén megrendezésre kerülő esti mulatságokat a koronavírus-fertőzés forrásának. Az epidemiológus szerint az esti mulatságokon júliusban csehek is részt vettek, akik aztán fertőzötten tértek vissza Csehországba. Maďar eközben úgy írta ki a Twitterre a bejegyzését, hogy ő maga is Horvátországban kirándult.

– írta Maďar a Twitteren, aki a csehországi egészségügyi minisztériumban a járványügyi csapatot koordinálja.

„Úgy látszik az eszetlen szórakozás és partyzás a járvány idején is elengedhetetlen”

– tette hozzá Horvátországban írt kritikájához.

Hírdetés

A kommentelők álszentséggel vádolták meg a Horvátországban üdülő epidemiológust, amit Maďar azzal magyarázott meg, hogy járványügyi szempontból a horvátországi kirándulás ideális is lehet, ugyanis nem a kirándulás helyszíne a fontos, hanem a kirándulás módján.

„Egész idő alatt azt hangsúlyozom, hogy saját autóval egy magán apartmanba menjünk, ahol nincsenek idegenek. Ez sokkal biztonságosabb, mint egy tömegrendezvény Csehországban”

– írta a Twitteren.

A horvát média szerint a Zrče strand jelenleg kong az ürességtől, a klubok pedig betartják a szigorú biztonsági előírásokat.

Maďar szerint a cseh higiénikusok jelenleg hat olyan koronavírusos pácienst tartanak számon, akik Pag szigetén kirándultak, az viszont egyáltalán nem biztos, hogy ott is fertőződtek meg.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »