A cseh elnök szerint Angela Merkel menekültpolitikája értelmetlen

“Értelmetlennek” nevezte vasárnap Milos Zeman cseh elnök Angela Merkel német kancellár menekültpolitikáját.

 

“Úgy gondolom, hogy a (német) kancellárnak meg kell változtatnia véleményét. El kellene ismernie, hogy a Wilkommenskultur (a szíveslátás politikája) értelmetlennek bizonyult, és hogy Németország nem képes magába olvasztani ilyen mennyiségű menekültet, főleg ha dzsihadisták is vannak közöttük” – mondta a cseh államfő Merkel csütörtöki sajtótájékoztatójára reagálva, amelyen a német kancellár megvédte a menekültekkel kapcsolatban 2015-ben meghirdetett politikáját.”

“Megfigyelhető az a tendencia a politikusoknál, hogy kitartanak egy-egy nyilatkozatuk mellett, még akkor is, ha a tények álláspontjuk ellenkezőjét bizonyítják”

– magyarázta Zeman a Blesk című cseh tömeglap honlapján élőben közvetített interjújában. A cseh államfő szerint ki kell toloncolni azokat, akik nem kapnak menedéket, továbbá azokat a “fanatikus imámokat is, akik a mecsetekben a gyűlölet magját vetik el”. Zeman ezenkívül szót emelt a fegyverviselés liberalizálásáért, továbbá a cseh határok “aktív védelméért”. A határt lehet védeni a hadsereggel, rendőrséggel, továbbá elektronikus felügyelet révén.

Szükség esetén, vagyis ha egy nagy menekülthullám jönne, nem ellenezném, ha kerítést emelnénk a határon” – szögezte le a cseh államfő, aki korábbi nyilatkozataiban “szervezett inváziónak” nevezte a migránsok Európába való beözönlését.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »