A családi életre való nevelés megjelenhet az alaptantervben – a köcsögök meg sivalkodhatnak…

A konfliktuskezelés, valamint a helyes szülői lét elsajátítása is szerepet kaphat a közoktatásban. Frivaldszky Edit a CitizenGO magyar ágának elindítója, az Emberi Méltóság Központ igazgatója petíciót indított a családi élet iskolai oktatásáért. Frivaldszky Edit szerint, láthatjuk, hogy a házasságok megromlanak, a családok sorra szétesnek, és nincs valós képük a fiataloknak a hosszan tartó és fenntartható párkapcsolatról.

Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója is megszólalt az ügyben.

Mindenképpen hasznos lenne, ha a családi életre nevelést beemelnénk az új Nemzeti alaptantervbe, ezért a Férfiak Klubja is támogatja a kezdeményezést” – nyilatkozta a Magyar Időknek Bedő Imre.

Hírdetés

Bedő Imre szerint, a családi életre nevelés keretében a szülőket is be kellene vinni az intézménybe. A szülők részvétele és a szülői minta javítása nélkül nem érhető el siker, viszont erre hathat ösztönzőleg az iskola.

Kifejezetten fontos lenne az, hogy ne csak az anyák, hanem az apák is ott legyenek, mert a férfi felelősségvállalás tanult magatartásforma” – hangsúlyozta.

Frivaldszky Edit a petíció benyújtója szerint, a mindennapos testnevelés és művészeti nevelés – amelyek valóban elengedhetetlenek – konkrét szabályként jelennek meg, a családi életről, a felelős gyermekvállalásról és a szülői létről csak elméleti szinten tesz említést a dokumentum. Foglalkozni kell a kérdéssel, sürgetni kell, hogy a családok harmonikus fenntartásához elengedhetetlen készségek és ismeretek bekerüljenek a nemzeti alaptantervbe.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »