A CÖF elnökét nem érdekli, az nem közpénz

A Fővárosi Törvényszék ítélete és Lázár János kancelláriaminiszter véleménye ellenére sem tartja közpénznek az MVM-től kapott támogatást a CÖF elnöke.

Csizmadia László a kormányközeli Magyar Időknek azt mondta, egy állam által alapított cég alaptőkéje közpénz, az általa megtermelt bevétel szerinte azonban már nem. Az elnök azt is mondta, a Magyar Villamos Művektől kapott 500 millió egyetlen fillérjét sem fordították politikai célokra, a pénzt elsősorban civil missziójuk kiteljesítésére és népszerűsítésére költötték.

Hírdetés

Az LMP-s Demeter Márta Reggeli járat című műsorunkban arról beszélt, szerinte ha az utóbbi években megnézzük a CÖF–CÖKA tevékenységét, akkor világosan látszik, hogy a támogatásokat fideszes pártpropagandára fordították. A képviselő azt is mondta, ha pártjuk kormányra kerül, akkor egy 12 pontos antikorrupciós intézménycsomag bevezetésével akadályozná meg az olyan elképesztő közpénzpazarlást, amilyeneket az alapítványok támogatásainál és a pártpropagandák területén látni lehet.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »