A Cochno-i Kő vajon egy hatalmas 5000 éves kozmikus térkép?

 

Nagyjából kilencven bonyolult spirális ábrából áll és ugyanennyi szándékot tükröz az az 5000 éves úgynevezett Cochno-i Kő, amely néhány szerző szerint egy ősi kozmikus térképet jelenít meg. Az 1887-es felfedezését követően még évtizedekig eltemetve maradt ez a rejtélyes kő annak érdekében, hogy megóvják a vandalizmustól.

 

Jobbra látható az a Ludovic Mann, aki a jelképeket elemezte asszisztensével az 1930-as években.

 

A követ tehát 1887-ben vette észre Rev. James Harvey. Méreteit tekintve 13 x 7,9 méteres, és körülbelül kilencven bonyolult vésetet mutat, s ezzel az egyik legnagyszerűbb kővésetnek minősül Skóciában, amely sok kutató szerint nem más, mint egy bolygókat és csillagokat részletesen bemutató kozmikus térkép.

 

Felfedezését követően 1965-ben Ludvic Maclellan Mann archeológus arra az elhatározásra jutott, hogy kiássa ezt a hatalmas tömböt a néhány láb mélységű talajtakaró alól, hogy megóvja a további károsodásoktól és megakadályozza, hogy az emberek a saját véseteikkel lássák el.

 

A régészek egyelőre nem jutottak dűlőre a tekintetben, hogy pontosan mi mindent ábrázoltak e hatalmas kőtömbön.

 

Csésze- és a gyűrűvésetek részlete a Cochno-i Kövön. Image credit: Royal Commission on the Ancient and Historical Monuments of Scotland.

 

Nincs konszenzus a régészek körében a bonyolult szimbólumok jelentését illetően. Talán az égboltról, vagy a Földről készült térkép volna? Netán egy oltár, ahol különféle szertartásokat végeztek?

 

Egyesek azt feltételezik, hogy a tábla voltaképpen egy kapu az élet és a halál között, ily módon az újjászületést szimbolizálja. A szakértők véleménye szerint a kupolákról, vonalakról és gyűrűkről készült komplikált ábrák egy olyan ősi sziklaművészet nyomai, mely a világ számos részén megtalálható.

 

A szakértők véleménye az, hogy a jelképek a neolitikumig, illetve a korai bronzkorig nyúlnak vissza, azonban találtak olyan példákat is egyes szakértők, melyek a vaskorból származnak.

 

Alexandre McCallum feltételezi, hogy a Cochno-i Kő egy olyasfajta térkép, mely a Clyde-völgyben található településeket ábrázolja.

 

A hihetetlen jelek olyan hatalmas gabonakörökre emlékeztetnek, melyeket gyakorta szoktak földön kívüli civilizációk munkájának tulajdonítani.

Érdekes, hogy más hasonló táblákra bukkantak Észak-Spanyolországban, Mexikó, Görögország és India területén is.

 

Hírdetés

A Cochno-i Kő. Image credit: Historic Environment Scotland.

 

A mai napig rejtély, hogy milyen üzeneteket hordoz a kő. A komplikált rajzok lehetnek törzsi szimbólumok, határvonalak jelei – akárcsak egy térképen –, a kozmosz megjelenítői, avagy olyan rések, melyek rituálék során folyadékok tartására szolgáltak több száz más egyéb feltételezett magyarázat mellett.

 

Lehetnek egyszerűen díszítőelemek, míg egy értelemzés szerint, amely mind közül a legforradalmibb, ez egy „kapocs” lehet a történelem előtti ember és a 20. századi absztrakt művészek között.

 

A Cochno-i Kő köré szövődött rejtély tovább folytatódik. Keveset tudunk a jelek által szimbolizált dolgokról, viszont Európa szerte számos sziklaművészetről tanúskodó lelőhelyet találtak.

 

 

A szakértőknek még mindig halvány fogalmuk sincs arról, mit ábrázolhatnak e rejtélyes jelképek.

 

A szakértők tervbe vették, hogy digitális technikával fogják feltérképezni a követ hátha az így kapott adatok fény deríthetnek a történetére, rendeltetésére és azoknak az embereknek a kilétére, akik úgy 5000 évvel ezelőtt létrehozták ezt a műalkotást.

 

Az a Dr. Kenny Brophy vezeti az ásatásokat a Glasgow-i Egyetemről, aki a városi régészetre specializálódott, s „életre szóló lehetőségként” írta le annak az élményét, hogy eddigi 51 éve során most először végre megtekinthette a követ.

„A Cochno-i Kő olyasmi, amiről kisfiúként hallottam, történelmileg jól dokumentált, de nem volt alkalmam eddig megtekinteni.”

 

25

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancient-code.com/the-cochno-stone-a-massive-5000-year-old-cosmic-map/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsBel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »