A CIA ügynökeként megnevezett orosz férfi eltűnt amerikai lakhelyéről

Az amerikai sajtóban a  Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA ügynökeként megnevezett orosz férfi eltűnt az amerikai lakhelyéről – jelentette a The Washington Post című napilap szerdán.

A lap arról ír, hogy munkatársai kedden – azt követően, hogy az NBC televízió hétfőn este nyilvánosságra hozta az orosz Kommerszant című lap által kedden Oleg Szmolenkov néven azonosított férfi és családja lakhelyét – ellátogatott a virginiai Stafford városkában megadott címre, de a ház lakatlannak tűnt.  A szomszédok elmondták, hogy Szmolenkovék még hétfőn este távoztak, és azóta nem tértek vissza a házba.

A The Washington Post információi szerint a család sietősen távozott, méga kertben száradó ruhákat is hátrahagyva.  

Hírdetés

Az egyik, neve elhallgatását kérő szomszéd elmondta, hogy Szmolenkovék az év elején költöztek be a hat hálószobás önálló villába. A férfinak láthatóan nem volt munkája, legalábbis nem járt el dolgozni, a kert rendben tartásával foglalkozott. “Azt mondta, hogy rengeteg szabadideje van”  – tette hozzá a szomszéd.

Az újság munkatársai felhívtak egy Oleg Szmolenkov nevén nyilvántartott mobiltelefont is, de a szám nem felelt.

A lap megjegyezte: egyelőre nem világos, hogy Oleg Szmolenkov volt-e az a  személy, aki részletes információkkal látta el az amerikai hírszerzést a 2016-os amerikai választási folyamatba történt orosz beavatkozásról. “Az azonban bizonyos, hogy értékes ügynöke volt a CIA-nak” – állapította meg a lap meg nem nevezett volt és jelenlegi CIA-munkatársakra hivatkozva.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »