A Chelsea kirúgta Frank Lampardot

Menesztette a vezetőedzői posztról hétfőn Frank Lampardot az angol labdarúgó-bajnokságban kilencedik helyen álló Chelsea.

A londoni klub közleményében Roman Abramovics tulajdonos azt mondta, nem volt könnyű meghoznia a döntést, mert nagyon tiszteli Lampardot és a személyes viszonyuk kiváló. „Mindazonáltal a jelenlegi körülmények között úgy véljük, az a legjobb döntés, ha edzőt váltunk” – idézte a közlemény az orosz tulajdonost. Egybehangzó brit médiaértesülések szerint Lampardot Thomas Tuchel követheti a londoni együttes kispadján.

Hírdetés

A 47 éves német szakembert december végén menesztették a francia bajnoki címvédő Paris Saint-Germaintől. Tuchelt Párizsban másodedzőként Löw Zsolt segítette, és a magyar szakember úgy nyilatkozott, nagy valószínűséggel a folytatásban is marad a német tréner mellett. A Chelsea a legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzéséből ötöt elveszített, így jelentősen visszacsúszott a tabellán. A 42 éves Lampard, a Chelsea korábbi kiváló középpályása, 2019 júliusa óta irányította vezetőedzőként az együttest.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »