A CEU-ügyben aktív helyettes államtitkárból nagykövet lesz

A CEU-ügyben aktív helyettes államtitkárból nagykövet lesz

Emlékeznek még Hoyt Yee-re? Ő volt az amerikai külügyminisztérium azon helyettes államtitkára, aki tavasszal több alkalommal kritizálta a magyar kormányt a CEU-üggyel kapcsolatban. Akkor Budapesten is járt, az általa tartott háttérbeszélgetésen lapunk is ott volt.

http://mno.hu/

Hírdetés

Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke akkor a kritikákkal kapcsolatban ezt mondta a Hír TV-nek: „Ez egy vélemény, és egyébként egy helyettes államtitkárról beszélünk, és tudtommal az elmúlt években is ezt a pozíciót töltötte be. Várjuk a jelenlegi amerikai adminisztráció válaszát”.

Yee a közelmúltban a Balkánon volt aktív, sokan arra tippeltek, hogy ő lehet az új nagykövet a macedóniai Szkopjében, amely az elmúlt évek politikai válsága miatt fontossá vált az amerikaiaknak. Szerdán több albán portál, majd a European Western Balkans is arról írt, hogy valóban Hoyt Yee lesz a szkopjei nagykövet.

Ilyen posztot viszont nem nagyon szoktak osztogatni olyan személyeknek, akik nem értenek egyet a regnáló hatalommal. Az sem tűnik valószínűnek, hogy az oroszokkal szembeni harcban fontos hídfőállásnak számító Macedóniába azért küldték volna Yee-t, hogy eltávolítsák az amerikai külügyből.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »