A Célpont megtalálta Mészáros Lőrinc titokzatos magánrepülőjét

A Célpont megtalálta Mészáros Lőrinc titokzatos magánrepülőjét

Luxusmagángéppel közlekedik Európában Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és bizalmasa, Szijj László, a milliárdos közbeszerzéseket elnyerő Duna Aszfalt tulajdonosa. A Hír TV Célpont című műsora a gép után kutatva talált egy osztrák légitársaságot, amely bonyolult konstrukció mögé bújtatva, de Mészároshoz és az MKB Bankot birtokló üzleti körhöz köthető. Az osztrák Cursus Aviation azonban nem pénzt keres a hárommilliárd forintba kerülő magángéppel, hanem a rendszer fontos szereplőit szolgálja, javarészt magáncélból.

A Célpont több hónapig figyelte a repülő mozgását és számos olyan utat talált, amely egyértelműen Mészárosékhoz kapcsolódik. Legutóbb például ezen a héten kedden a gép Malagára repült – véletlenül éppen itt játszott edzőmérkőzést egymással Mészáros Lőrinc két focicsapata, az Eszék és a Puskás Akadémia. Egy tavaly augusztusi napon pedig a gép a korzikai Calviban szállt le, két nap múlva innen posztolt Szijj László felesége.

A Célpont három alkalommal is elcsípte Mészárosékat a ferihegyi kisgépes terminálon, amikor a géppel érkeztek vagy éppen azzal indultak. Az egyik alkalommal a Formula–1 monacói nagydíjának reggelén indult a gép Cannes-ba – a tévé kamerái rögzítették, amint Mészáros Lőrinc, Szijj László, Tiborcz István és üzlettársa, Paár Attila, valamint a közbeszerzéseken nyertes építőipari vállalkozók kilépnek a VIP-terminálból.

Hírdetés

http://mno.hu/

Az osztrák lajstromjellel repülő, tízéves Bombardier Challenger 605-ös luxusutazást tesz lehetővé. Prominens utasai bőrfotelekben ülnek, és egy tankolással akár Amerikáig is elrepülhetnek. A gép a legkisebb európai repülőtéren is képes leszállni, így tulajdonosai akkor és oda repülhetnek, ahová csak kedvük szottyan. A Challenger többnyire a budapesti repülőtér betonján parkol, de olyan helyen, ahol az utasok és a külső szemlélők nem láthatják.

A repülőt egy ismert magángépes cég, az International Jet Management üzemelteti, de a Célpont információi szerint a gép tulajdonosa egy olyan osztrák cég, amely ahhoz az üzleti csoportosuláshoz tartozik, amely az MKB Bank privatizációjában is részt vett. Amikor Mészáros Lőrinc saját nevén is megjelent ebben a formációban, a repülős céget átszervezték a cégcsoport másik részébe, de ezzel a bonyolult konstrukcióval sem tudták elfedni, kihez tartozik a 3 milliárdot érő repülőgép.

http://mno.hu/

Részletek a Célpont péntek esti adásában, 20.30-kor a Hír TV-n.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »